Autor: kinnisvarauudised.ee • 26. märts 2024

Energiamärgisega on vaid vähesed ärihooned

Praegu on kogu ärikinnisvara hoonefondist energiamärgis vähem kui 10 protsendil. Lähitulevikus see muutub, sest pangad hakkavad energiamärgisele aina suuremat tähelepanu pöörama, kirjutab SEB pressiteates korporatiivpanganduse kinnisvara osakonna juht Anu Arnover.
SEB korporatiivpanganduse kinnisvara osakonna juht Anu Arnover
Foto: SEB Pank

Euroopa Liidus moodustab hoonete energiatarve ligikaudu 40% kogu energiabilansist. Eestis aga see näitaja veelgi suurem - tervelt 53 protsenti. Samas ei ole suisa kolmveerand Euroopa Liidu hoonefondist praeguste ehitusstandardite kohaselt energiatõhus. Seetõttu kehtestatakse uusi regulatsioone, et muuta hooned kogu olelusringi ulatuses energiatõhusamaks ja keskkonda säästvamaks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474