Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. mai 2024

Pechter: meie prognoos täitus juba aprillis

Aprillis sõlmiti kodulaenu lepinguid enam kui kaks korda rohkem ning kokku kaks ja pool korda suuremas rahalises mahus kui aasta tagasi samal ajal, selgub Bigbanki laenuportfelli analüüsist.
Kodulaen võetakse aastateks ja esimese ettejuhtuva pakkumisega kaasa minek tähendab pahatihti igakuist lisakulu, märkis Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter.

Bigbanki Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul kasvas märtsikuuga võrreldes 16% ka keskmine laenusumma, mis oli aprillis 127 700 eurot. "Meie prognoos, et värskelt kehtima hakanud Eesti Panga presidendi määrus laenumaksete ja sissetulekute suhtarvu piirmäära arvutamisel võib kaasa aidata keskmise laenusumma kasvule, täitus juba aprillis, " rääkis Pechter viidates, et näiteks 1700 euro suuruse netosissetulekuga inimene saab senise 1 2 0 000 euro asemel laenu võtta kuni 141 000 eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474