Autor: Igor Habal • 4. juuni 2024

Kas eluasemeturg suikub suveunne?

Aprillielevus sai läbi, mai jäi loiumaks. Siiski järgmise 12 kuu jooksul pakub kinnisvaraturg senisest enam positiivseid uudiseid, kirjutab Uus Maa juhatuse liige Igor Habal.
Uusarenduste mahu langus moonutab turgu tegelikkusest negatiivsemaks, osutab Uus Maa juhatuse liige Igor Habal.
Foto: Liis Treimann

Lõppeva kuu sündmused ei toonud Eesti kinnisvaraturule positiivset sentimenti: üheksandat kvartalit langev majandus, jätkuvalt suur ebakindlus majanduskeskkonna suhtes ning vara parkimine tähtajalistesse hoiustesse on pidurdanud kinnisvaraturu kiiremat taastumist. Positiivsete uudistena võib välja tuua, et statistiline palgakasv on ületanud kinnisvarahindade kasvu, intressimäärad on vaikselt alanemas ning inimestele jääb rohkem raha kätte. Kiiret muutust paremuse poole me aga lähiajaks ei prognoosi, küll aga on mitmeid märke õhus, mis lubavad loota, et järgmise 12 kuu jooksul pakub kinnisvaraturg senisest enam positiivseid uudiseid.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474