Autor: kinnisvarauudised.ee • 5. aprill 2021

Järelvaadatav: Kas notariaalsest kaugtõestamisest saab uus normaalsus?

Kõige põhilisema osa notari tööst moodustab tõestamistoimingute tegemine. Üheks tõestamistegevuse peamiseks põhimõtteks on toimingu tegemisel osaleva isiku isiklik suhtlemine notariga.

Eelkõige iseloomustab see tehingute ja muude tahteavalduste tõestamist, millega kaasneb notari selgitamiskohustus. Kuni kaugtõestamise võimaluse loomiseni oli tahteavalduse tõestamine lubatud üksnes juhul, kui toimingus osalev isik ja notar viibisid toimingu tegemise ajal samaaegselt ühes kohas. Nüüd on see võimalik ka videosilla vahendusel. Veebiseminaril räägime järgmistel teemadel: - Tõestamistoimingud (notriaalne tõestamine ja kinnitamine) ja notari ametitegevuse funktsioonid - Eeldused ja võimalused tõestamistoimingute tegemiseks kaugtõestamise teel, sh tehnilised eeldused ja erinevate toimingute tegemise võimalused - Tehingu ja tahteavalduse tegemine kaugtõestamise teel, erinevused võrreldes tavalise tõestamisega - Tõestamisega kaasnevate kohustuste täitmine kaugtõestamisel (sh isikusamasuse, teo- ja otsusevõime ning esindusõiguse tuvastamine) - Notari selgitamiskohustus ja selle täitmine kaugtõestamisel - Kaugtõestamisega kaasnevad raskused ja ohud ning kuidas neid vältida - Soovitused kaugtõestamisega toimingute tegemiseks ja/või sellest hoidumiseks - Võimalikud tulevikuperspektiivid seoses kaugtõestamisega Veebiseminari viib läbi Tartu notartibüroo asutaja ja projektijuht Edgar Grünberg. Lisainfot veebiseminari kohta saab küsida kirjutades [email protected].

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus

Vormista püsimaksega tellimus kohe ja saad:

  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja
  • Kuulata kinnisvara teemalisi podcaste
  • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474