Kõik ärikinnisvarast 2018
Peatükid29/29
1. Efektiivseim lahendus lao- või tootmispinna laiendamiseks on PVC-hall
2. Kas viskame kõik prügikasti? Vist küll.
3. Milline valgustus teeb töötajad aktiivseks ja rõõmsaks?
4. Kuidas valida elupäästvat hädavalgustit?
5. Kuhu liiguvad äri- ja bürooruumide renoveerimise trendid?
6. Kuidas viimistleda äripinda? Emotsiooni tekitamine kliendile, tervislik sisekliima töötajale
7. Kuidas kaitsta ärihoone tehno- ja joogiveesüsteeme vee kvaliteedist lähtuvalt?
8. Käes on parim aeg mõelda oma päikesepargi rajamisele
9. Tihe ajakava ja keerukad ehituslahendused ei takista kliendi soove täita
10. Jäätumiskaitselahendused – väike investeering, kuid suur kasutegur
11. Elektriautode laadimispunkt on tänapäeva ärikinnisvara juures vältimatu
12. Kuidas ärilaenu abil konkurentidest ees püsida?
13. Lülitite ja pistikupesade kvaliteedi määrab kasutajasõbralikkus ja disain
14. Miks eelistada ehitusel katuseferme ja kuidas valida õige tootja?
15. Soovitused, kuidas saada põrandad soojaks
16. Nordlin ehitas GAGile „rippuvad“ klassid, tähetorni ja põrandasse peidetud lava
17. 4 nõuannet, mis tagavad targa ja tõhusa kardinasüsteemi
18. Uus lukusüsteem tagab turvalisuse mugavuselt lõivu maksmata
19. Äripindade püsiühendustele on soodsam mõelda hoone projekteerimisfaasis
20. Kuidas kujuneb büroo- ja tööstushoone hoolduskoristuse hind?
21. 3D-mudelprojekteerimine kolib nii ehitaja kui ka tellija taskusse
22. Kaablite valik sõltub nii võimsusest kui ka tuleohutusest
23. Moodne büroomööbel loob kohtumispaiga, mis innustab töötajat
24. Vajaduspõhised energialahendused säästavad aastas tuhandeid eurosid
25. Arhitekt Mattias Agabus: ärme hüppa C-energiaklassist A-energiaklassi nii kiiresti
26. KAOS Arhitektid: kuidas luua omanäoline ruum
27. Milline on ärikinnisvaraprojekti õnnestumise valem?
28. Ärihoone küttesüsteemi valikul lähtuda tõhususe kõrval multifunktsionaalsusest
29. Teaduspark Tehnopol – nutika tehnoloogiaettevõtluse kodu
Autor: Äripäeva reklaamitoimetus • 2. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teaduspark Tehnopol – nutika tehnoloogiaettevõtluse kodu

Tallinna Tehnikaülikooli kõrval asuv Teaduspark Tehnopol on nutika tehnoloogia­ettevõtluse kodu, mis pakub viljakat pinnast nii alustavate kui ka juba pikemalt tegutsenud tehnoloogiaettevõtete arenemiseks. Tehnopol ei ole lihtsalt ärilinnak – see on teaduslinnak. Koht, kus lisaks bürooruumidele saab ettevõte igakülgset tuge oma lennukate ideede arendamisel ja välisturgude vallutamisel.
Tallinna Tehnikaülikooli kõrval asuv Teaduspark Tehnopol on suurim Balti riikides.
Foto: Teaduspark Tehnopol

Tallinna teistest arendatavatest linnakutest erineb Tehnopol mitmeti. Tehnopoli eesmärk on arendada Eesti tehnoloogiaettevõtlust. Selleks pakutakse oma partneritele tegutsemiseks kohta tugeva sünergiaga moodsas teaduslinnakus, kus erinevate ettevõtete teadmised, kogemused ja teenused on omavahel põimunud. „Meie eripära on tõesti see, et lisaks kaasaegsetele ja mugavatele büroopindadele ning seminariruumidele aitame kliendil ka tema äri kasvatada. Ainult siin on koos Eesti suurim startup’ide inkubaator, laia mentorite võrgustikuga ekspordi kompetentsikeskus ja reaalne koostöö tipptasemel tehnoloogiaülikooliga,“ selgitab Teaduspargi Tehnopol kinnisvarajuht Tarmo Loog.

Euroopa Silicon Valley asub Tallinnas

Lihtsamalt öeldes töötab Tehnopol nagu Ameerika tuntud infotehnoloogiaettevõtete piirkond Silicon Valley, mis sündis Stanfordi ülikooli naabrusesse rajatud teaduspargist. Ka Tehnopoli on eriti oodatud tehnoloogiaettevõtted, kel on ambitsiooni arendada välja uudseid tehnoloogiaid ja kes ei piiritle ennast vaid Eesti turuga.

„Siinsetele ettevõtetele ei ole startup’ilik ambitsioon sugugi võõras. Aitame ettevõtetel uusi põnevaid tooteid välja arendada ning leiame selleks sobivaid partnereid, kas Tehnikaülikoolist, startup’ide, teiste ettevõtete või hoopis välismaiste spetsialistide näol. Näeme selgelt, et üha rohkem nutikaid ettevõtteid näeb selles olulist väärtust,“ räägib Loog.

Tema sõnul on paljudes riikides tehnoloogialinnakud juba aastakümneid edukalt toiminud ning seetõttu tunnevad just ka paljud välismaised tehnoloogiaettevõtted Tehnopoli vastu suurt huvi.

Täna tegutseb selles tehnoloogiettevõtluse südames ca 200 põnevat ettevõtet ja neid tuleb pidevalt juurde. Skype, Fuijtsu, Trinidad Wiseman ja Cybernetica on vaid mõned näited. Tehnopoli umbes

50 000 m2 pinnal käib igapäevaselt tööl 4000 inimest, mis teeb linnakust Baltimaade suurima teaduspargi. Seejuures on kogu linnaku detailplaneeringust realiseeritud alles vaevalt veerand. Teaduslinnak areneb ja kasvab iga aastaga jõudsalt!

Teaduspargis Tehnopol on palju ruumi just sinu ettevõtte kasvatamiseks.
Foto: Teaduspark Tehnopol

Tasuta parkimine ja ummikuvaba elu

Kui ennist rääkisime, et Tehnopolis asub palju ägedaid tehnoloogiaettevõtteid, siis tegelikult asuvad linnakus ka mitmed suured riigiasutused, eesotsas siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT), tööinspektsiooni ja Eesti Standardikeskusega. „Meil on tõesti mitmeid eeliseid, mis meelitavad siia ka riigisektorit,“ ütleb Loog. Kes meist ei oleks istunud Tallinna üha pikemaks venivates ummikutes ja endamisi mõelnud, kui palju aega elust möödub autos istudes. Autoga liiklejate jaoks on Tehnopol tõeline pärl. „Luksus, mida teised linnakud naljalt ei paku, on tasuta parkimine. Linnasüdamest vaadatuna võib tunduda, et asume kaugel, kuid tegelikult oleme 15 minuti kaugusel nii Viru väljakust kui ka lennujaamast. Meie selgeks eeliseks on nii-öelda liikumine suurema liiklusega vastupäeva. Kui enamik inimesi liigub hommikuti tööle kesklinna ja õhtuti tagasi koju, istudes kinni liiklusummikutes, siis meie oleme ummikute vältimiseks suurepärases asukohas,“ võtab Tarmo Loog kokku Mustamäel asuva teaduslinnaku logistilised eelised.

Kuna Mustamäe on väljaarenenud ühistranspordiga piirkond, siis saab siia loomulikult ka busside ja trollidega. Ka värske transpordiuuringu kohaselt on Teaduspargist Tehnopol saanud selge tõmbekeskus, mida linnajuhid ühistranspordi veelgi mugavamaks kasutamiseks samuti silmas peavad. „Linn on meie jaoks suurepärane partner, kes mõtleb aktiivselt kaasa, kuidas inimeste liikumist veelgi mugavamaks ja ohutumaks teha. Tegelikult on linnaga veel nii mõnigi põnev projekt käsil, aga sellest räägime siis, kui aeg on küps,“ jätab Tarmo Loog kerge saladusenoodi õhku.

Tule ja katseta teaduspargis oma põnevat tehnoloogiat

Tänavu 15 aasta juubelit tähistav Tehnopol suhtub väga soosivalt ettevõtete ideedesse katsetada linnakus oma prototüüpe. „Oleme teadlikult nagu nutikate lahenduste katsepolügoon. Startup’ide puhul kehtib loogika, et harva õnnestub midagi kohe esimesel katsel ja selleks, et töötada välja suurepärane toode või teenus, tuleb järjekindlalt proovida ja arendada koos kliendiga. Meie oleme valmis olema see klient, kellega koos katsetada ja töötada välja tulevikulahendusi. Meile ägedad uued ideed meeldivad,“ kutsub Tehnopoli kinnisvarajuht kõiki ettevõtteid, kelle tooted on seotud tarkade majade, targa linna, rohetehnoloogia ning energiatõhususega, teadusparki oma tooteid katsetama ja testima.

Pole siis mingi ime, et juba praegu näeme Teaduspargis Tehnopol Hiina kõrgtehnoloogiamessil parimate toodete hulka valitud Citynteli tarku tänavavalgustuslahendusi, Gridens Technologiesi anduritega varustatud nutivalgustust, erinevaid põnevaid energiasäästu lahendusi ja rohetehnoloogiaid kuni nutikate hoonete juhtimissüsteemideni välja.

Kuna Tehnopol vaatab selgelt tulevikku, siis on siin juba täna Tallinna kõige suurem kontsentratsioon elektriautode laadimisseadmeid, Bikeepi uusima põlvkonna rattaparklad ja just Tehnopoli linnakus arendatakse üle maailma populaarsust koguvaid Starshipi iseliikuvaid pakiroboteid.

Piirkonna tõmbekeskus, kus töötab tuhandeid inimesi

Kuna Teaduspargist Tehnopol on saanud ilmselgelt piirkonna tõmbekeskus, kuhu tuleb igapäevaselt tööle tuhandeid inimesi, on teaduslinnak panustanud töötegemise kõrvalt palju ka vaba aja kvaliteetse veetmise võimalustesse.

„Arendame terviklikku linnakut, kus inimestel on mõnus olla. Siin on puhas õhk, võimalus nii terviseradadel kui ka sel kevadel avatavas uhiuues suures spordiklubis trenni teha. Linnakust leiab erinevale maitsemeelele sobivaid lõunatamise kohti, aga ka võimalusi kiireks ampsuks. „Kes eelistab Aasia, kes kodumaisemaid maitseid või hoopis pitsat. Kõigile on midagi,“ selgitab Loog.

„Lisaks saab võtta vajaliku lõõgastushetke ilusalongis või massaažis, viia auto samal ajal puhastusse ning haarata õhtul koju minnes naisele lilled. Siiasamasse kõrvale ehitatakse Mustamäe suurimat tervisekeskust bowling’u ja ujulaga. Need, kes ei ole siin piirkonnas ammu käinud, ei tunne seda kõike enam äragi,“ muheleb Tarmo Loog.

Ruumid kuni 240 külalisega ürituste korraldamiseks

Et inimesed ennast mõnusalt tunneksid, pakub Tehnopol nii linnaku töötajatele kui ka kõikidele teistele mõnusat meelelahutust. Eesti tuntud muusikute kontserdid, erinevad teatrietendused ja kino on saanud siinse teaduslinnaku lahutamatuks osaks. Seda kõike võimaldab linnakus asuv 240kohaline amfiteatri stiilis suurepärase akustikaga Veenuse nime kandev saal, mida on kiitnud nii mõnigi tippartist. Nii selles kui ka kõikides teistes Tehnopoli konverentsi- ja seminariruumides saavad kõik soovijad korraldada oma ettevõtte koolitusi, aastakoosolekuid või ajurünnakuid. Tehnopol pakub tiimide igapäevasest rutiinist lahti raputamiseks ka kompleksteenust – ruumid koos startup’iliku häkatoniga, mis viib uute teenuste ja toodete väljatöötamiseni.

Kindel on see, et siin asuvast 16st erinevast ruumist leiab igaüks just oma vajadustele sobiva!

www.tehnopol.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474