Autor: Endover • 10. märts 2023

Vaata, milline näeb välja 6,4 m kõrguse laega kodu ajaloolises Volta Galerii Loftides!

Kalamajas Volta kvartalis sai taastatud 1912. aastast pärinev 172 meetri pikkune kaarakendega ajalooline paekivihoone Volta Galerii Loftid, milles on valminud tõeliselt isikupärane, maailma tipptrende ja ajatut väärikust kombineeriv ning läbi kolme tasapinna kõrguv näidisloft. Kas selline privaatse hoovialaga avar loft võiks olla kodu, millest ka Sina oled unistanud?

Endoveri loovjuht Maarja-Linda Taur räägib Volta Galerii Loftide näidiskorteri näitel, kuidas sisustada kõrgete lagede ja suurte akendega ajaloolis ruumi ning kujundada sellest ajatu ja isikupärane kodu.

Volta Galerii Loftide planeering pakub rohkelt mänguruumi

Galerii Loftide hoone omapära seisneb tööstusarhitektuurile omases ruumikasutuses, valgusküllasuses, lagede kõrguses ja tohututes ruudustatud akendes, mis võimaldavad luua ainulaadseid interjööri lahendusi.

Volta Galerii Loftide kodud võluvad oma kaelapainutavalt kõrgete lagedega, mis elutoas ulatuvad kuni 6,4 meetrini,” rääkis Maarja-Linda. “Arenduse nimele omaselt võimaldab see luua elutoa seintele galerii oma lemmik kunstiteostest, olgu selleks suuremõõtmeline õlimaal või kollaaž fotodest või miks mitte mõlemat – ruumi siin tõepoolest jagub.”

Volta kodude pilgupüüdjaks on kuni viie meetri kõrgused ruudustatud kaaraknad ning neist avanevad vaated otse privaatsele terrassile ja murualale ning taamal ajaloolisele paekivist fassaadile. “Nii võluv vaade ongi juba esimene komponent kodu sisustamisel, kuna see saab selgelt ruumi fookuspunktiks,” lisas Maarja-Linda.

Kuidas valmis Galerii Loftide näidiskorter?

“Näidiskorteri loomine algab siseviimistluse valikuga – sellesse korterisse sai kokku kombineeritud valikuid mõlemast Deluxe viimistlusest,” selgitas Maarja-Linda. “Valikusse jäi tervikuna heledates toonides interjöör, kus põrandatel ilutseb valgendatud kalasabaparkett ning vannitubades suureformaadiline delikaatselt tekstuurne keraamiline plaat. Aktsendiks uued mattmustad Jungi disainlülitid-pistikud ja mustad ukselingid.”

Planeeringu puhul lähtuti olemasolevast lahendusest – Galerii Loftide korterite planeeringud on välja töötatud koostöös sisearhitekt Aet Pieliga ning tänu sellele on olemasolevad lahendused mugavad ja funktsionaalsed. “Köögi puhul on näiteks kliendil võimalik valida kahe lahenduse vahel – teostada saab nii köögisaarega kui ka söögilauaga planeeringu,” rääkis Maarja-Linda.

Maarja-Linda Taur, Endoveri loovdirektor
Volta interjööridisain lähtub kliendi profiilist – need on inimesed kes väärtustavad ajalugu, disaini, kunsti ja on palju reisinud.

Interjööri disaini lähtepunktiks ja sisendiks said juba valmis projekti 3D visualiseeringud. “Volta interjööridisain lähtub kliendi profiilist – need on inimesed kes väärtustavad ajalugu, disaini, kunsti ja on palju reisinud. Sisedisain kombineerib moodsat, industriaalset ja toob sisse ka sõrmeotsaga praegu tõusvas joones populaarsust koguvat mid-century modern stiili.”

Inspireerituna kaarakendest leiab interjööris rohkelt ümaraid vorme nii vaiba, diivani, söögilaua valikus kuni väiksemate detailide ja aksessuaarideni välja. Ümar vorm toob ka interjööri pehmust ning tasandab hoone jõulist industriaalset stiili.

Tõstes pilgu kõrgemale jääb kohe silma elutoa disainvalgusti Karman Leda, mille valgusallikad moodustavad omakorda kaarjad vormid. Nii mõjub ta arhitektuursena nii elutoast ning eriti efektsena sisekorruse magamistoast.

Erilist tähelepanu soovitab Maarja-Linda korterit külastades pöörata aksessuaaridele – korteri dekoreerimisel oli abiks interjöörisalong Atelier, kelle tootevalik on näidiskorteris eeskujulikult esindatud. “Söögilaualt leiab Siegeri portselani, laudadel käsitöövaasid GUAXilt, Rivolta Carmignani linasest voodipesud, Ezcaray pleedid ning viimase nüansi annavad L’Objet kunstiteosed ning Giobagnara nahast kandikud.”

Sisustus peegeldab kodude ruumiküllust

Kuna Volta Galerii Loftide näol on tegemist läbi kolme korruse planeeringuga townhouse-tüüpi korteritega, on Maarja-Linda sõnul eriti olulisel kohal piisava kapipinna olemasolu. Lisaks ülisuurele esiku garderoobile on korterites tõeliselt ruumikas majapidamisruum, avarad walk-in garderoobid ja rohkelt kapipinda.

Volta Galerii Loftide kodudes pakuvad kliendile lisamugavust ka juba sisustatud vannitoad, kus on olemas imeilusad Laufen Boutique tammespooniga valamukapid ning kolme sensoriga LED-peeglid. “Vannitubadele annavad viimase nüansi võluvad laineklaasist dušiseinad ning maailma absoluutsesse tippu kuuluvad AXORi segistid,” lisas Maarja-Linda.

Õlimaal kunstnik Andro Kööpilt

Korteri staariks on köök

Näidiskorteri pilkupüüdvaim osa on Maarja-Linda sõnul köök, mis on kujundatud taotluslikult nii vähe köögilik kui võimalik, et kulgeks sujuvalt üle elutoaks. Ülemisi kappe köögis kasutatud ei ole – nende asemel on efektne marmorist valgustusega riiul.

Efektse mustriga marmori kasutus on hetkel väga trendikas ning üha enam võib kodudes näha nii julget mustri- kui ka värvimängu. Volta näidiskorteri köögi sein on servast servani kaetud suureformaadilise marmori slabiga, kus ta saab mõjuda lausa eraldiseisva kunstiteosena.

“Tavalise pliidiplaadi ja kubu asemel on valitud töötasapinnasisese sissetõmbega lahendus. Kõrvalseinas on nõudele-klaasidele lisatud efektne maast laeni klaaskapp,” kirjeldas Maarja-Linda.

Valgus ja kunst

Erilist rõhku on Volta Galerii Loftide näidiskorteris pandud ka valgustusele – lisaks klassikalisele laevalgusele on korterisse lisatud seinavalgustid ning rohkelt meeleoluvalgust, mis aitab kodus luua vastava valguskesskonna igale kellaajale ja sündmusele. Täiendava ambience’i loob valgustatud ajalooline paekivifassaad sisehoovi tagaservas ning õdus valgustatud terrass.

Maarja-Linda sõnul seob kodu tervikuks just kunst – kunstiteoseid leiab nii elutoa kui magamistoa seintelt. “Elutoa seinal on kogu korteri staariks ülisuur õlimaal, mille mustrimäng harmoneerub köögi calacatta viola marmoriga – delikaatsed pruunid ja lillakad alatoonid sidumas ruume üheks,” selgitas Maarja-Linda. “Nii kõrgete lagede puhul on oluline ka silmata kunsti paigutuse kõrgust – hoides paigutust madalal positsioonil, et ruum tervikuks kokku tuua. Väikese huvitava teemamänguna on kunsti seas ka fotosid, millel on kuvatud vaid hinnanumbrid – tõstatades ühiskonna põhilist väärtuste küsimust.”

Andro Kööp, Maalikunstnik
Mõnigi unistus võib olla päris hinnaline, aga ei tasu kohkuda, ega kättesaamatuna paistvast unistusest loobuda.

Volta Galerii Loftide seintel ilutseva fotoseeria “UNISTUS” autoriks on kunstnik Andro Kööp, kelle sõnul on unistamine elu kandev jõud: “Inimene peab unistama ja mida suuremalt seda parem. Unistused viivad meid elus edasi. Unistused on tõstev tuul meie tiibade all. Mõnigi unistus võib olla päris hinnaline, aga ei tasu kohkuda, ega kättesaamatuna paistvast unistusest loobuda, sest eales ei tea, mis elul meie jaoks kavas on. Ainuüksi unistuse omamine võib meid aidata uskumatul moel.”

Näidiskorteri disain: Tuuli Järvelaid ja Maarja-Linda Taur

Sisearhitektuur: Maarja-Linda Taur

Planeeringud: Aet Piel

Arhitektuur: Apex Arhitektuuribüroo

Vaata pilte näidiskorterist siit (galerii)!

Broneeri uus kodu Volta Galerii Loftidesse juba täna www.endover.ee/volta!

Endover on 25-aastase tegutsemiskogemusega Eesti kinnisvaraarendaja, mis loob väärtust linnaruumi ning rajab terviklikke elu- ja ärikeskkondi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474