7. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa, Mõis ja Tudeberg ajavad gaasiäri

Ärimehed Urmas Sõõrumaa, Jüri Mõis ja Even Tudeberg arendavad võrguettevõtet OÜ Tarbegaas, mis toob maagaasi märkimisväärsele osale Pärnumaast. Firma kavatseb jõudsalt üle Eesti laieneda, kirjutas Eesti Päevaleht.

Tarbegaas ehitab gaasitrassi Paikuse, Sauga ja Tahkuranna valda, Sindi linna ja Pärnu Raeküla linnaossa. Kokku investeeritakse viie aasta jooksul Pärnumaal trasside ehitamisse 125–140 miljonit krooni. Tallinnas varustab Tarbegaas kliente Veerenni ja Järvevana tee vahelisel alal.

Märkimisväärne on Tarbegaasi puhul see, et firma asutasid 2003. aastal Tudeberg ja toona Vene gaasimonopoli Gazpromi tütarfirma Orgenergogaz tegevjuhina töötanud Vladimir Usoshin.

Orgenergogazi enamus-osalus kuulub Gazpromile, ent alla protsendiline osalus on Orgenergogazis ka Tudebergil. Jüri Mõisa sõnul tahtsid Tudeberg ja Gazprom algselt teha Eestisse gaasivõrkude diagnostikaette-võtte, ent pärast Eesti Gaasiga suhtlemist said aru, et selle asemel on siia vaja võrguettevõtet.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474