27. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudtee müüb Pika tänava hoone

Eesti Raudtee müüb kulude kokkuhoiu eesmärgil kolm Tallinna kinnistut, praegusest Pika tänava esindushoonest võib tulla kas korterelamu või hotell.

"Hind koos osalustasuga on piisavalt korralik, et hoida eemal igasuguseid naljamehi ning muiduproovijaid," sõnas müüki korraldava Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Peep Sooman.

1 Partneri Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri hinnangul on kõige vähetõenäolisem senise kasutuse jätkamine. Vanalinna piirkonda on majanduslikult otstarbekas rajada hotell või eluhoone, mille esimesel korrusel paikneksid äriruumid, näiteks restoran.

Soomani sõnul kergendab korterelamuks ehitamist ka hoone ajalooline funktsioon.

Esindushoonel on ligikaudu 5000 ruutmeetrit, mis teeb ruutmeetri alghinnaks umbes 42 000 krooni.

"Eesti Raudtee praegune peamaja Tallinna vanalinnas pole ehitatud büroohooneks ning seetõttu on ruumide kasutus väga ebaefektiivne," ütles Eesti Raudtee juhatuse liige ja tegevdirektori asetäitja Riivo Sinijärv.

"Praegu on ettevõte sunnitud kulutama kümneid tuhandeid kroone aastas ainuüksi selleks, et oma peahoone juurde pääseda. Hoopis olulisem on aga see, et igapäevaseid ligipääsuprobleeme on sunnitud lahendama ka meie kliendid ning keegi ei tea, millal neil ükskord mõõt täis saab," lisas Sinijärv.

Telliskivi 64 kinnistut müüv Kinnisvaraeksperdi maakler Gunnar Kivila rääkis, et hoone kastutatav ka büroohoonena, kuid detailplaneeringut muutes saab sellest ka müügipiirkonna teha, lisas Kivila.

Vanalinna piiril asuva Suurtüki tänava autoparklas on maad umbes 9500 ruutmeetrit, mis teeb hinnaks 4500 krooni ruutmeeter.

Arco Vara Kinnisvarabüroo maakler Rünno Sülg sõnas, et üks loogilisemaid ostjaid võiks olla Tallinn, sest parkla kõrval laiutab linnale kuuluv paarihektariline maalahmakas, kuhu omal ajal kavandati lõbustusparki.

Suurtüki ja Telliskivi kinnistu saab ostja leidmisel kohe vabastada, Pika tänava kinnistu jääb ettevõtte kasutusse kuni 2008. aasta oktoobrini, mil valmib uus Eesti Raudtee peamaja Toompuiesteel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474