2. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peenramaale keset Viljandit kerkivad majad

Viljandis Paalalinnas aastakümneid põllulapina kasutatud Näituse väljak muutub tundmatuseni, sest riik ja linn kavatsevad sinna ehitada majad.

11 231 ruutmeetri suurune maatükk kuulub riigile ning eelmise aasta lõpul teatas sotsiaalministeerium plaanist rajada sinna neli peremaja, kaks neist lastekodu ülesandes ja kaks erihooldust vajavatele inimestele, kirjutas Sakala.

Linnavalitsuse arhitektuuri- ja planeerimisameti maakorraldusteenistuse juhataja Andres Makku ütles, et vabaks jäävat maad pakub linn inimestele peremajade ehitamiseks.

«Ministeeriumi plaani järgi läheb riigi käsutusse umbes 5000 ruutmeetrit, ülejäänu on kavas linnale küsida,» lausus ta. «Linn oli varem tervet maa-ala endale taotlenud, kuid tollega polnud riik päri.»

Nagu ütles Viljandi arhitektuuri- ja planeerimisameti juhataja Leelo Saar, on linn juba algatanud detailplaneeringu, et maa kruntideks jagada. Detailplaneeringu valmimise tähtaega pole keegi määranud, kuid sellega üritatakse võimalikult kiiresti ühele poole saada.

Saar lisas, et platsi ühes servas kulgev kõrgepingeliin viiakse kaablina maa alla, nii et see ehitust ei sega.

Kõnealust platsi on ümbruskonna inimesed mitu aastakümmet kasutanud peenramaana. Andres Makku andmete järgi lubas linn seal omal ajal tegutseda kõigil soovijail.

«Aga maa jäi ikkagi riigile ja keegi ei osanud öelda, kaua seal kartuleid, kurke ja muud tarvilikku kasvatada saab,» toonitas ta. «Nii et igaüks asus seal tegutsema omal riisikol, lubadusi ei jagatud. Uut peenramaad linn ega riik asemele ei anna.»

Makku lisas, et võib-olla õnnestub inimestel veel tänavu peenraid teha, aga päris kindlasti seda lubada ei saa.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474