22. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa võis aidata läbi suruda rekordilist ökoelektri toetust

Eelmisel nädalal riigikogus kinnitatud ülihelde taastuvelektri toetuse taga seisab teiste survegruppide kõrval suurettevõtja Urmas Sõõrumaa, nii kinnitas Postimehele mitu allikat.

Valimiste eel hüüab parteide kaugas annetuste järele. Sõõrumaa ja ta firmad on olnud aastaid helded parteide rahastajad, kirjutas Postimees.

Rahvaliidu pressiesindaja Agu Uudelepa kinnitusel annetas Sõõrumaa jaanuaris neile 1,5 miljonit krooni. Reformipartei on aastail 2003–2006 saanud umbes 1,5 miljonit krooni. Valimiseelse aruande avalikustab oravapartei alles aprillis, lisas erakonna esindaja Henri Arras.

Keskerakonnale kinkis Sõõrumaa aga pool miljonit krooni detsembris. Värskeimaid andmeid partei koduleheküljel pole.

Võib-olla pole annetuste ja eelmisel nädalal vastu võetud elektrituruseaduse vahel seost. Samas on sõltumatud, kuid anonüümsust palunud allikad Postimehele kinnitanud, et just Sõõrumaa viimaste kuude lobitöö surus seadusse rekordtoetused taastuvelektrile, mille uus kokkuostuhind on senise 81 asemel 115 senti kilovatt-tunni eest.

Riigikogu majanduskomisjon, mida juhib rahvaliitlane Mart Opmann, surus eelnõusse üllatavalt helded toetusemäärad istungil veebruari alguses. Komisjon otsustas üksmeelselt, ka riigikogu oli ühel nõul. Väheseid saadikuid, kes seaduse viimasel hääletusel Toompeal punast nuppu vajutas, oli reformierakondlane Tõnis Kõiv.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474