31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitekt: ei tohi korrata merelinnade vigu, kus vaated ehitati täis hoonefrontidega

Täna kohtus linnaplaneerimist kureeriv Tallinna abilinnapea Taavi Aas Kanadas resideeruva tuntud arhitekti Tõnu Altosaarega, kes arvab, et Tallinn ei tohi korrata mitmete Ameerika ja Euroopa merelinnade vigu, kus vaated ehitati täis massiivsete hoonefrontidega

Aasa sõnul käsitleti kohtumisel pealinna arhitektuuri hetkeseisu ning lähiaja suundumusi, teatas Tallinna pressiteenistus. Kanada ühe suurima arhitektuurifirma Bregman Hamann partner Altosaar tunnustas Tallinna viimaste aastate arenguid ning linnaplaneerimise alusseisukohti. Altosaare sõnul ei tuleks karta kõrghoonete rajamist ka rannaaladele, lähtudes igal üksikul juhul maamärgi loomise mõttekusest. "Tallinn vajab avatust merele, ent ka rannaalade elavdamist," selgitas arhitekt. "Te ei tohi korrata mitmete Ameerika ja Euroopa merelinnade vigu, kus vaated ehitati täis massiivsete hoonefrontidega, samas võib mõni sihvakas torn mõjuda rannaalal magnetina, mis toob sinna elu," arvas Altosaar.

Abilinnapea ja tunnustatud arhitekti kohtumise lõppedes tõdeti, et ollakse peamistes linna arengut puudutavates küsimustes sama meelt ning lepiti kokku edasistes kontaktides. Kohtumisel osalesid endine Tallinna peaarhitekt Ike Volkov ja peaarhitekti kohusetäitja Endrik Mänd.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474