31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves hakkab Ärma talu rentima

Ärma talu, mille Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves kavatsesid enne presidendipaari staatusesse tõusmist kasutusele võtta külalistemajana, jääb Toomas Hendrik Ilvese presidendiks olemise ajaks vaid presidendi käsutusse, kirjutas Kroonika.

Ärma talu Erma Park on külalistele avatud juuni lõpust, kuid juba augusti lõpus läheb Ärma talukompleks uuesti lukku. Seni kõikidele soovijatele valla olnud majutushooned jäävad vaid presidendipaari käsutusse.

“President võtabki kogu kompleksi järgnevaks viieks aastaks rendile, oma palgast,” selgitab riigipea abikaasa Evelin Ilves. Põhimõtteliselt on otsus, mis muudab Ärma talu presidendi residentsiks, juba langetatud, praegu on asi kooskõlastusringil.

Seda eelkõige turvapõhjustel, kuna enne presidendi kojuminekut Ärmasse pidi talukompleks läbima põhjaliku turvakontrolli.

„President võtab kogu kompleksi järgnevaks viieks aastaks rendile, oma palgast," selgitab Evelin Ilves. Sisuliselt jääbki president oma palgast talukompleksi rentima. Käimas on veel ainult juriidiliste nüansside täpsustamine ning tellimusi Ärma ööbimiseks enam vastu ei võeta.

Vabariigi presidendi ametipalga määraks on Eesti keskmise palga korrutis koefitsendiga 7,0. Seega on tema ametipalk praegu koos maksudega 72 254 krooni kuus. Peale selle saab president esinduskulude katteks esindustasu, mille suurus on 20% ametipalgast.

Külalistemaja ehitamiseks võttis Evelin Ilvese juhitud Ermamaa OÜ kolm miljonit laenu — turismiga seotud äritegevuseks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474