4. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mutli: Viru Poja lubamine oleks olnud vanalinna allakäigu algus

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul ei oleks Viru Poeg vastanud tingimustele, mis on paika pannud Viini memorandumis.

"2005. aasta Viini memorandum sätestab, et ajaloolisse keskkonda uute hoonete püstitamisel lähtutakse paiga väljakujunenud ilmest ja traditsioonidest, uusehitis peab oma mahult, kõrguselt ja ilmelt sobituma olemasolevasse keskkonda. Viru Poeg neile tingimustele kindlasti vastanud poleks. Samas ei tohi unustada, et kui kunagi Viru Pojale luba anti, siis vahepeal on ka avalik arvamus antud küsimuses muutunud," lisas Mutli.

Tallinna vanalinn on alates 1997. aastast UNESCO maailmapärandi nimekirjas, kõrvuti antiikse Teeba, Hiina müüri, Taj Mahali, Veneetsia ja Jeruusalemma linna ning paljude teiste maailmakuulsate mälestistega.

"Tammsaare park on väärtus omaette ja veel väärtuslikumaks teeb pargi asukoht vanalinna vahetus läheduses. Tammsaare park ja Tallinna vanalinn on esteetilises, ajaloolises ja miljöö mõttes üks tervik, mistõttu oleks tulevikku silmas pidades vastutustundetu ja lubamatu lasta parki midagi suurt ehitada,“ arvas Mutli.

„Inimesed, kes on pikalt seotud hotellindusega Tallinnas, peaksid mõistma vanalinna ja seda ümbritseva ala olulisust Tallinna turismimajandusele, sealhulgas hotellinduse käibele," tõdes ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474