12. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti autokindlustusturg on kaoses

Läti kohustusliku autokindlustuse hind on sel aastal tõusnud 30% ja tekitanud paraja kaose autokindlustuse turul.

Kindlustajad ütlevad, et järgmisel aastal võivad kindlustuse hinnad tõusta veelgi, vahendas BBN.

„Kui võtta arvesse elektrihinna tõusu, mis tähendab hinnatõusu ka teiste teenuste ja kaupade osas, siis kohustusliku autokindlustuse hind võib tõusta järgmisel aastal sama palju kui sel aastal,” ütles kindlustusettevõtte Parekss juht Dace Brumziede.

Kuigi on mitu objektiivset põhjust autokindlustuse hinna tõusuks, usuvad spetsialistid, et on viise, kuidas seda aeglustada ja kindlustuse ostjate hinnašokki vältida.

Läti kindlustusmaaklerite liidu juhi Aigars Krumsi sõnul on kindlustuse hinnad tõusnud peamiselt autoparandusteenuste ja tervishoiuteenuste kallinemise tõttu.

Üks olulisemaid faktoreid, mis ajab autokindlustuse hindu üles, on jätkuv palgatõus neis sektorites.

Krums tunnistas, et ka vähene konkurents kindlustusmaaklerite seas on hinnatõusu soodustanud. Kohustusliku autokindlustuse puhul võtavad kindlustajad arvesse vaid kulude oodatavat hinnatõusu, mitte ei mõtle sellele, kuidas kulusid vähendada.

”Ei ole saladus, et on väga raske leida kvalifitseeritud autoremondispetsialisti. Olukorda halvendab ka see, et kindlustajad ei taga piisavalt konkurentsi autoremondi teenuste pakkujate seas, vaid töötavad ainult erinevate keskustega. Et vähendada kindlustuskulusid, võiksid kindlustajad koostööd teha rohkemate teenustepakkujatega. Kui tahetakse autot remontida, võiks kindlustaja küsida hinnapakkumised vähemalt kahelt töökojalt ja valida siis odavam,” ütles Krums.

„Kui vaadata kohustusliku autokindlustuse turgu, on kindlustusturg täielikus kaoses. Ma olen üllatunud, et vähem kui kümme kindlustusmaaklerit ei suuda kokku saada ja seda probleemi lahendada,” ütles ettevõtte ALD Automative juht Andrejs Pancenko.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474