17. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahva mure elu ja vara pärast täidab kindlustusfirmade kukruid

Eesti kindlustusfirmad on viimastel aastatel nautinud mugavat elu, sest inimeste kulutused oma vara ja elu kindlustamiseks kasvavad aastati kümneid protsente.

Nii nagu kümne-viieteist aasta eest oli tavalisele inimesele haruldane pangalaen, nii oli toona ka suhteliselt tundmatu kindlustus. Praegune olukord erineb toonasest nagu öö ja päev, sest suur osa laenu- või liisinguklientidest on automaatselt ka kindlustusfirmade kliendid, kirjutas postimees.ee.

Sestap ei ole imestada, et olulisima osa kindlustusfirmade käibest moodustavad just nii-öelda pealesunnitud kindlustusliigid – kodukindlustus, auto kaskokindlustus ning tavaline liikluskindlustus, ilma milleta ei tohi masinat garaažist väljagi ajada.

Enamik neist on ka suhteliselt kasumlikud tooted, erandiks on siin liikluskindlustus, mis firmadele alailma kahjumit toob. Näiteks tänavu üheksa kuu jooksul suurenesid liikluskindlustuse väljamaksed ligi poole võrra, 48 protsenti, ning firmad kaotasid selle kindlustusliigi pakkumisega kokku 90,2 miljonit krooni.

Viimastel aastatel on kõige kiiremini kasvanud aga elukindlustus, mis on üldiselt vabatahtlik, kuigi nii mõneski pangas on võimaldanud oma elu kindlustamine soodsamalt laenu saada.

Kui oma vara kindlustamise eest maksid inimesed mullu firmadele 16 protsenti varasemast aastast enam, siis elukindlustuses kasvasid sissemaksed ligi veerandi, 22,3 protsenti. Sellises tempos on kindlustusmaksed kasvanud juba mõned aastad.

Salva Kindlustuse kindlustusdirektori Urmas Kivirüüdu sõnul kindlustavad inimesed oma maja või korteri eelkõige siis, kui pank neid selleks sunnib. «Seni on arusaamine, et ka niisama tasub oma vara kindlustada, levinud väga visalt, kuid see suhtumine muutub ajaga,» lausus Kivirüüt.

Kindlustusturu kasv meelitab Eestisse ka järjest enam uusi tegijaid – viimastel aastatel on oma filiaalidega siia tulnud mitmedki välismaised kindlustusseltsid. Viimaseks nende seas on suur rahvusvaheline firma Royal Sun Alliance, kes loodab nagu Lätis ja Leeduski haarata kopsaka tüki siinsest kahjukindlustusest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474