17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahumägi: keegi ei julge pealtkuulamisega vahele jääda

Avalikust arvamusest, justkui kuulataks eestlasi massiliselt pealt, häiritud riigikogu liikme Jaanus Rahumäe sõnul ei julge vähemalt need professionaalid, keda tema tunneb, trellide taha sattumise hirmus kedagi ebaseaduslikult pealt kuulata.

Ajakirjaniku intervjuule kutsunud Rahumäe sõnul saab tänapäeval informatsiooni ka avalikest kanalitest, mistõttu pole inimeste ebaseaduslikul pealtkuulamisel mõtet. „Inimesi kuulatakse pealt küll, aga väga väikeses mahus ja vastavalt riigi seadustele,“ märkis kaitsepolitsei järelevalve komisjoni esimees Rahumägi, kelle tegi ärevaks Äripäevas ilmunud artikkel „Keda kuulatakse Eesti pealt?“.

„Selleks et pealt kuulata, ei piisa ühe inimese tahtmisest. Selleks on vaja tervet süsteemi. On vaja seadmed paigaldada, et info lindistada, pärast on vaja maha võtta. Selleks on vaja ebaseaduslikult ruumi siseneda,“ üritas Rahumägi kummutada arvamust, justkui oleks teiste inimeste järel nuhkimine lihtsamast lihtsam.

Pärimisele, miks mõned ärimehed siis ometi endale nn lutikatõrjeseadmeid ostavad ning ka seda teenust väljastpoolt tellivad, arvas Rahumägi, et põhjusi võib olla mitmeid, kuid võib-olla üritavad nad lihtsalt end targemaks teha, kui tegelikult on.

Teisalt andis riigikogu liige mõista, et ka Toompeal on lutikatõrjet tehtud, kuid detailsemalt sellest rääkima ei soostunud. Küll aga oli Rahumägi kiire tunnistama, et mitmed riigikogu liikmedki kardavad pealtkuulamist. „Neid pole palju, aga rohkem kui üks või kaks,“ sõnas ta, lisades, et teinekord tuntakse ka ohtu, kui kodu lähedal võõras auto seisab.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474