23. oktoober 2008

Investeerimine Euroopa äripindadesse on raugenud

Äripindadesse investeerimine ei ole Euroopa turul enam populaarne. Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga on investeeringute maht äripindadesse langenud 3 miljardi euro (47 miljardi krooni) võrra.

Huvi ärikinnisvara vastu on Euroopas, välja arvatud Inglismaal ja Iirimaal raugemas. Käesoleva aasta kolmandas kvartalis langes äripindadesse tehtavate investeeringute maht ligikaudu veerandi võrra ehk 3 miljardi euro (47 miljardi krooni) võrra. Veel teises kvartalis oli see näitaja 900 miljoni euro võrra kõrgem, vahendas Newsru.

Statistika näitab, et Euroopa ärikinnisvara turul tehti tänavu kolmandas kvartalis 59 tehingut. Teises kvartalis oli tehingute arv aga 30 tehingu võrra suurem.

Konsultatsioonifirma Jones Lang LaSalle analüütikud prognoosisid juba mullu, et 2008. aastal tehakse kaubanduspindadesse investeeringuid märksa ettevaatlikumalt kui varem.

„Tuleval aastal tekib taas soodne võimalus ärikinnisvarasse investeerida, kuna hinnad langevad reaalsete numbriteni ja turg stabiliseerub,“ arvas konsultatsioonifirma ärikinnisvara osakonna juhataja Jeremy Eddie.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806