23. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investeerimine Euroopa äripindadesse on raugenud

Äripindadesse investeerimine ei ole Euroopa turul enam populaarne. Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga on investeeringute maht äripindadesse langenud 3 miljardi euro (47 miljardi krooni) võrra.

Huvi ärikinnisvara vastu on Euroopas, välja arvatud Inglismaal ja Iirimaal raugemas. Käesoleva aasta kolmandas kvartalis langes äripindadesse tehtavate investeeringute maht ligikaudu veerandi võrra ehk 3 miljardi euro (47 miljardi krooni) võrra. Veel teises kvartalis oli see näitaja 900 miljoni euro võrra kõrgem, vahendas Newsru.

Statistika näitab, et Euroopa ärikinnisvara turul tehti tänavu kolmandas kvartalis 59 tehingut. Teises kvartalis oli tehingute arv aga 30 tehingu võrra suurem.

Konsultatsioonifirma Jones Lang LaSalle analüütikud prognoosisid juba mullu, et 2008. aastal tehakse kaubanduspindadesse investeeringuid märksa ettevaatlikumalt kui varem.

„Tuleval aastal tekib taas soodne võimalus ärikinnisvarasse investeerida, kuna hinnad langevad reaalsete numbriteni ja turg stabiliseerub,“ arvas konsultatsioonifirma ärikinnisvara osakonna juhataja Jeremy Eddie.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474