3. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kiirendab riigivara müüki

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi saatis kooskõlastusringile riigivara võõrandamise muudatuse, mille abil valitsus loodab riigivara müüki kiirendada.

Eelnõu, mis muudab 1995. aastal kehtestatud riigivara võõrandamise korda, kohustab ostjat müügi- ja asjaõiguslepingu sõlmima kahe kuu jooksul pärast enampakkumise tulemuste kinnitamist. Seejuures määrab vara müüja lepingu sõlmimise aja, mille hetkeks ostjal tuleb raha letile laduda.

Uus kord lubab ajapikendust vaid siis, kui ostja suudab riiki veenda, et vajab lisaaega raha hankimiseks.

Praegu kehtiva korra järgi võib enampakkumise võitja sõlmida kahe kuu jooksul ostumüügilepingu, asjaõiguslepingu või esitada lepingu täitmise tagatised. Riigi seisukohast tähendab see aga, et müük võib jääda venima. Selle aja jooksul võib müüdava kinnisvara hind oluliselt langeda. Samuti peab riik hooneid omast taskust täiendava aja ülal pidama.

Riigivara võõrandamise korra muudatus võimaldaks vara kiiremini uuesti müüki suunata, kui enampakkumise võitja ostumüügilepingu või asjaõiguslepingu sõlmimata jätab, lisab eelnõu seletuskiri.

Muudatus jõustub üldises korras.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474