11. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Odavad väljamüügid ei päästa kinnisvara

Venekeelse majandusportaali dv.ee küsitlusele, kas kinnisvaraturu päästavad odavad elamispindade väljamüügid, vastasid spetsialistid, et asi ei ole ainult hindades. Oma osa mängib ka eluasemelaenu saamine.

Ober-Haus Kinnisvara spetsialist Svetlana Petkina on veendunud, et vaatamata küllaltki aktiivsele hinnalangusele ei toimu kinnisvaraturul midagi, kuna inimestel ei ole raha isegi allahinnatud korteri ostuks. "Kardan, et kinnisvara müük elavneb alles pärast seda, kui pangad hakkavad uuesti laene väljastama," arvab Petkina.

Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere teatas, et möödunud kuul alanud hinnaralli elavdas kinnisvaraturgu, kuid ta ei osanud ennustada olukorra edasist arengut. "Hinnad kukkusid kogu aasta vältel, mitte ainult möödunud kuul ning minu arvates neil enam ei ole langemisruumi. Nüüd seisab kõik mitte hindade, vaid pankade ja laenuvõimaluste taga," seletas Tampere.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474