11. detsember 2008

Odavad väljamüügid ei päästa kinnisvara

Venekeelse majandusportaali dv.ee küsitlusele, kas kinnisvaraturu päästavad odavad elamispindade väljamüügid, vastasid spetsialistid, et asi ei ole ainult hindades. Oma osa mängib ka eluasemelaenu saamine.

Ober-Haus Kinnisvara spetsialist Svetlana Petkina on veendunud, et vaatamata küllaltki aktiivsele hinnalangusele ei toimu kinnisvaraturul midagi, kuna inimestel ei ole raha isegi allahinnatud korteri ostuks. "Kardan, et kinnisvara müük elavneb alles pärast seda, kui pangad hakkavad uuesti laene väljastama," arvab Petkina.

Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere teatas, et möödunud kuul alanud hinnaralli elavdas kinnisvaraturgu, kuid ta ei osanud ennustada olukorra edasist arengut. "Hinnad kukkusid kogu aasta vältel, mitte ainult möödunud kuul ning minu arvates neil enam ei ole langemisruumi. Nüüd seisab kõik mitte hindade, vaid pankade ja laenuvõimaluste taga," seletas Tampere.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806