17. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

East Capital mõlgutab investeerimismõtteid

Arco Balti Kinnisvaraportfellis osaluse võõrandamisest saadud rahale on Tiivase enda sõnul East Capitalil palju ideid, aga neid avalikustada ta ei või.

„Meil ei ole nii, et raha täna tuleb ja homme läheb. Peame aru. Ideede ja võimaluste puudust ei ole,“ märkis Tiivas.

Eften Capitali juhatuse esimees Viljar Arakas hindas tehingujärgselt kinnisvaraportfelli väärtuseks 650 mln krooni, mille peale Tiivas ütles, et see on kogu portfelli väärtus, mis sisaldab ka laene. „Meie müüsime ära aktsiaosaluse. See on ikkagi natuke väiksem number,“ kommenteeris ta osaluse müügist ja tehingu sõlmimisest saadud raha.

Tiivas põhjendas kinnisvaraportfelli müüki sellega, et nende hinnangul oli mõistlik tegeleda ainult oma fondiga, kus on East Capitali nimi, oma investorite raha ja mis on ka kordades suurem ning seega neile endale äriliselt olulisem.

„Kuna kodanikud Eftenist, vennad Arakased, kes oma ajal seda Arco Balti Kinnisvaraportfelli kokku keetsid, tegid meile hea pakkumise, siis hea meelega andsime selle neile üle,“ rääkis Tiivas asjast lähemalt. „Jah, nemad tulid meie juurde,“ kinnitas ta.

Kahte fondi liita oleks Tiivase sõnul olnud väga keeruline, sest üks on fond ja teine on ettevõte. „See oli ka üks tehniline põhjus,“ miks fondi ja portfelli ei liidetud.

Tiivas rääkis lähemalt, kuidas nägi välja algselt ettevõtte struktuur. „East Capital Real Estate ettevõttes oli kaks fondi. Ühe fondi - Arco Balti Kinnisvaraportfelli - saime omal ajal kaasa, mida kunagi seda Arco Varaga koos tegime. Teine on meie enda fond - East Capital Baltic Property fond, mis nüüd meile jäi,“ olid tema selgitussõnad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474