29. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Romet Põldme taskutest leiti telefon ja raha

Kalasadama kai äärest veest uppununa leitud Tallinna kesklinna valitsuse ametniku Romet Põldme (25) juurest leidsid politseinikud nii raha kui mobiiltelefoni. Seega ei langenud noormees röövmõrva ohvriks. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul oli surnukeha vees olnud vähemalt nädal aega.

"Kriminaalmenetlust alustati tapmise paragrahvi alusel, et selgitada välja, mis asjaoludel hukkunu Kalasadama juurde ja vette sattus ning kas ta tapeti või hukkus ta mõnel muul asjaolul. Praegu saab öelda, et surma põhjuseks oli uppumine. Ohvril olid ka pindmised vigastused, kuid surma põhjuseks need ei olnud," rõhutab Rannajõe.

Kindlalt välistab politsei noormehe surma põhjusena röövmõrva motiivi, sest uppunu juurest leiti Rometi isiklik mobiiltelefon ja raha. Linnaametnik Romet Põldme

Kriminaalpolitseinikud ei ole hetkel kedagi kuriteos kahtlustatavana kinni pidanud.

Samas ei ütle prokuratuuri esindaja, kas Rometi riietelt või kehalt leiti midagi, mis viitaks enne mehe surma kokkupuutele mõne võõrkeha või seni kindlaks tegemata inimesega. Ka jääb vastuseta küsimus, kas praeguseks on politsei leidnud ja küsitlenud tunnistajaid, kes võisid Rometit tema viimastel tundidel või minutitel näha. Saladuseks jääb ka asjaolu, kas kedagi on tänaseks kahtlustatavaks tunnistatud ning milline seos - kui üldse -, võib olla Rometi surma ja tema igapäevase töö-või eraelu vahel.

Romet Põldme surnukeha leidis eile kell 15.45 harrastussukelduja, kes uppunut juhuslikult paari meetri sügavuses vees märkas.

Rometit nähti viimati 19. detsembri öösel kella 1 paiku, kui ta koos kahe töökaaslasega taksoga koju sõitis ning Kalamajas Kotzebue ja Vabriku tänava ristmikul 50 meetri kaugusel oma kodust taksost väljus.

Üks, Rometit tema viimastel elutundidel näinud kolleegidest, kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja ja Põldme otsene ülemus Malle Pahapill ei nõustunud Äripäevaga täna, vahetult pärast noore töökaaslase surmast teadasaamist rääkima.

1,5 aastat linnaosavalitsuses töötanud Romet Põldme tegeles maaküsimuste, linnakujunduse alaste projektide elluviimise, detailplaneeringute menetlemise ja nende arutelude läbiviimisega ning halduskogu materjalide vastuvõtmisega.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474