5. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Glaskek alustas tütarettevõtete ühendamist

Eesti suurim aknatootja AS Glaskek alustas tütarettevõtete koondamist ühte valdusettevõttesse. Aktsiad ühte firmasse tõstnud Oberšneiderid eitavad müügisoovi.

Glaskeki juhatuse liikme Indrek Pajuri sõnul on see praeguses keerulises majandussituatsioonis loogiline samm, mis juhtimist efektiivsemaks muudab ja ettevõtte kulusid kahandab. Restruktureerimine viiakse läbi kolme kuuga.

Kõik tootmisüksused säilivad, kuid mitte iseseisvate juriidiliste isikutena. Neist saavad ühe firma filiaalid.

Pajuri sõnul toetub ettevõte peamiselt Põhja-Euroopa ja Skandinaavia suunalisele ekspordile, mis kasvab 70% võrreldes mullusega ja 2010. aastal loodab Glaskek taas töötada sama mahuga, millel töötas ehitusbuumi ajal.

Glaskek ASi tiiva alla koondub viis ettevõtet: Glaskek-Narva AS, Glaskek Tartu AS, Glaskek Tallinn AS, Glaskek Alumiinium AS ja Glaskek Trading OÜ.

31. detsembril fikseeris väärtpaberite keskregister tehingu 6686 Glaskeki aktsiaga, mis moodustab kogu ettevõtte aktsiapakist 33,43%. Äriregistri andmetel jaguneb Glaskek järgmiselt: Toomas Arumäe - 30,41%, Konstantin Oberšneider - 10%, Vladimir Oberšneider 23,43%, Aleksander Pajuri 15,41% ja Indrek Pajuri 15%.

Ülalpool nimetatud aktsiapakk läks ettevõttele Stamper Solutions OÜ, mis kuulub Obershneideritele. Pajurid, Arumäe ja Konstantin Oberšneider ei tahtnud tehingut kommenteerida. Vladimir Oberšneider selgitas asja sooviga jagada aktsiad oma laste vahel. "Ma ei kavatse ega pole kavatsenud oma osalust müüa," sõnas Oberšneider. Oma sõnade kohaselt hakkas ta aknaäri tegema kohe pärast oma 16. sünnipäeva tähistamist ja kavatseb sellega jätkata, ehkki mitte nii aktiivselt kui nooruses.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474