29. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB: kõik kliendid ei ole end täis laenanud

Kuuldus, et kõik kliendid on ennast kurguauguni täis laenanud, on müüt, selgitas SEB Panga eralaenude arendusjuht Triin Messimas.

„Mitte kõik kliendid ei ole end täis laenanud ehk võtnud nii palju laenu kui võimalik,“ ütles Messimas Vikerraadio eetris olnud saates Reporteritund. „Enamus peresid on ikka võtnud nii vähe kui võimalik,“ rõhutas eralaenude spetsialist ning lisas, et äkki see olukord ei ole enamusel nii katastroofiline kui tundub.

Mis sai ideest, et riik võiks raskustes kodulaenu omanikele appi tulla? "Ringleb kuskil riigikoridorides,“ vastas Swedbanki eluaseme finantseerimise osakonna juhataja Aet Altroff ning kinnitas, et pankade poolt on riigi initsiatiiv tervitatav.

„Me ei looda, et see lahendab kõik panga probleemid,“ lisas Messimas. Tahes tahtmata on Eesti üüriturg sedavõrd väike, et mingisugused abivahendid võiks olla inimestele, kes võivad oma kodud kaotada, nentis ta.

Samas rõhutas Altroff, et tegemist on ikkagi laenumaksmise kohustuse edasi lükkamisega mitte laenu kustutamisega riigi poolt, nagu paljud aru on saanud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474