4. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene firma kaebas Eesti valitsuse kohtusse

Vene firma Territorialnaja Generirujuštšaja Kompanija No 1 kaebas kohtusse Eesti valitsuse ja nõuab endale Narva jõe ääres asuvat veetammi, mis on üüritud Narva elektrijaamale.

Vastava korralduse on valitsus teinud juba 2. novembril 2006. aastal. Selle järgi anti riigile, täpsemalt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kuuluv Kulgu tammi 1 kinnistu rendile ASile Narva Elektrijaamad. Vene firma peab sel kinnistul asuvaid rajatisi, sealhulgas veetammi, mis on oluline hüdrotehniline rajatis, aga enda omaks ning nõuab nüüd mitu aastat hiljem Tallinna halduskohtu kaudu valitsuse korralduse ja rendilepingu tühistamist ning tammi hoonestusõiguse seadmist enda kasuks.

Majandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kalev Vapper ütles Äripäevale, et ministeerium on kohtule esitanud omapoolsed vastuargumendid. Majandusminister Juhan Partsi sõnul on nii kaebuse taust kui ka õiguslik alus segased ning vajavad veel täpsustamist.

Vikipedia andmetel OAO Territorialnaja Generirujuštšaja Kompanija No 1 on 1. oktoobril 2005. aastal loodud Vene energeetikaettevõte, mis tekkis riigi energeetikastruktuuride reformi käigus Venemaa suurima energeetikakompanii ??? ?????? likvideerimisel. Lõplik restruktureerimine toimus 1. novembril 2006. aastal.

OAO Territorialnaja Generirujuštšaja Kompanija No 1 on Venemaa põhjaregiooni juhtiv soojus- ja elektrienergia tootja- ning jaotusfirma, mille peakorter asub Peterburis.

Ettevõtte peamisteks aktsionärideks on eelmise aasta lõpu andmetel Gazprom (28,66%), Soome kontsern Fortum (25,66%) ja Gazpromi koostööpartner Russkije Energetitšeskije projektõ (17,65%).

Peadirektoriks on Boris Vainziher ning direktorite nõukogu esimees Kirill Seleznjov, kes on ühtlasi Gazpromi gaasi ja vedelkütuste ümbertöötlemise osakonna marketingiosakonna juht.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474