6. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa juht: kinnisvara langus pidurdub peagi

Ootame kinnisvara langustrendi peatset pidurdumist, kuna ruutmeetri hinnakorrektuurid allapoole on märkimisväärsed ning pankade tegevus on aktiviseerunud laenuvõimeliste klientide leidmiseks, sõnas Uus Maa Kinnisvarabüroo juht Jaanus Laugus.

"Kokkuvõtvalt võib öelda, et Tallinna ja selle lähipiirkondade kinnisvaraturul on märgatavad piirkondlikud eristumised. Pakkumiste hulk ja ühtlasi hinnalangus on olnud esimeses kvartalis suurim magalates ja langustrend on valitsenud kogu piirkonnas," kommenteeris Laugus.

Ta lisas, et mõned linnaosad on siiski rohkem eelistatud ja teatud turusegmentides nõudlust jätkub ning see kasvab. "Võime loota pakkumiste aina atraktiivsemaks muutumist huvilistele ja langustrendi peatset pidurdumist, kuna korteri ruutmeetri hind on magalates langenud keskmise kuupalga tasemele ja isegi veidi madalamale, mis annab paljudele võimaluse kinnisvaraostuks," sõnas Laugus.

"Ühtlasi on taas aktiviseerunud pankade tegevus laenuvõimeliste klientide leidmiseks ning koostööks kinnisvarabüroodega. Kui stabiliseerub üldine majandusfoon, siis taastub ka usk ning kindlustunne tuleviku osas ning kinnisvara omamine saab taas ülipopulaarseks," rääkis ta.

Laugus tõdes, et Tallinna kesklinna maaklerid Uus Maas ei saa tööpuuduse üle kurta. "Väga aktiivne on objektide külastusprotsess Kadriorus ja kesklinna tuiksoonteks kujunenud tänavatel (Roosikrantsi, Kaupmehe, Lembitu, Tatari ja Kadrioru pargilähedased tänavad)," märkis ta. Kinnisvarabüroo juht lisas, et neis on hinnad märkimisväärselt alanenud. Hetkel võib osta kortereid kesklinnas hinnaklassis 10 000-26 000 kr/m², kinnitas Laugus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474