9. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnistu müügihinnast kärbitud 246 miljonit krooni

Paljassaare lahe ääres Põhja-Tallinnas eile kolmandat korda enampakkumisele pandud kinnistu alghind on võrreldes esimese müügisooviga langenud ligi veerandi miljardi krooni võrra.

Esimest korda oli Fransertalile kuuluv ning Paljassaares asuv 4,8 hektarine kinnistu jaanuari lõpus müügis 596 miljoni kroonise alghinnaga, kuid huvilisi ei olnud. Teist korda ebaõnnestus kinnistu müük eelmisel kolmapäeval, kuigi alghinda oli kärbitud 482 miljoni kroonini. 28. aprillil toimuva kolmanda enampakkumise alghinnaks on kohtutäitur Priit Petteri poolt määratud 350 miljonit krooni.

Petter ütles pärast teise enampakkumise ebaõnnestumist, et huvilisi asja vastu on, kuid eks kõik tahavad maasikaid. "Tänane majandusolukord on juba selline, et kõik kardavad osta naabrist kallimalt. Tunnistagem, et risk on suur ja keegi ei taha halba otsust teha," lisas ta.

Paljassaare sadama üks suuromanik, Tallinna endine abilinnapea Toivo Promm kommenteeris kuu aja eest Fransertalile kuuluva krundi müügihinda sõnadega: "Praegu on 500 miljonit krooni 4,8 hektari eest kindlasti pisut kõrge hind. Reaalne hind võiks olla praegu heal juhul umbes viis korda väiksem, kui leiduks ostuhuvilisi."

Avalikkuse jaoks tundmatust miljonärist Sergei Hadžist ja tema firmale Fransertal kuuluvast kinnistust Paljasaares kirjutas Äripäev 13. märtsil. Hadži ütles toona, et firmaga mingit probleemi ei ole. "Kinnistu on lihtsalt müügis ja otsib uusi investoreid," kinnitas tootmismaa omanik.

Kohtutäituri poolt edastatud teatest selgub, et kinnistule on seatud hüpoteeke ligi 315 miljoni krooni eest, sh 250 miljoni kroonine Sampo Panga kasuks.

Kui palju on reaalselt Fransertal kinnistu peale laenu võtnud, jättis Hadži Äripäevale vastamata. 2007. aasta lõpus järgi oli Fransertali laenukohustuste maht 149 miljonit krooni, sellest 109 miljonit Sampo Panga ees.

Tõenäoliselt on tegemist hetkel kalleima kohtutäituri poolt müügis oleva objektiga Tallinnas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474