13. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanus Otsa osalusega firma saab 30aastase lepingu Tallinnaga

Tallinna linnavalitsus kinnitas Tallinna Humanitaargümnaasiumi, Järveotsa Gümnaasiumi, Väike-Õismäe Gümnaasiumi ja Liivalaia Gümnaasiumi kinnistute hoonestusõigusega koormamise pakkumise võitjaks OÜ Kooliarendus, kes renoveerib koolid 2010. aasta augustiks.

OÜ Kooliarenduse omanik on OÜ Astlanda Ehitus, mille omanikud on isiklike investeerimisfirmade kaudu ettevõtjad Olaf Herman, Tiit Kõnd, Kaupo Kolsar, Jaanus Otsa, Kajar Kruus, Ahto Tiik, Toomas Kliimask ja Roland Vaikmäe.

Hoonestusõigus seatakse tähtajaga 30 aastat alates hoonestusõiguse lepingu sõlmimisest ning hoonestaja on kohustatud kinnistutel asuvad hooned ja rajatised rekonstrueerima, teatas Raepress. Pakkumise objektiks oli linna poolt partnerile makstav üür, mis oli konkursi võitja valiku olulisemaks kriteeriumiks.

Linn hakkab erapartnerile maksma lepingus fikseeritud üüri, mille muutumine on seotud tarbijahinnaindeksi muutustega, õpilaste arvu muutusega jne. Üürisumma kujunemine on detailselt reguleeritud üürilepingus. Kõrvalkulude eest tasub linn.

Partner kohustub tegema projekteerimis- ja rekonstrueerimistöid kõikides koolides 2010. aasta augustiks. Kuni rekonstrueerimistööde alguseni jätkub koolides õppetöö. Renoveerimistööde ajal toimub õppetöö linnale kuuluvatel vabadel asenduspindadel Kesklinnas, Õismäel, Mustamäel ja Nõmmel.

Projekti struktuuri näol on tegemist avaliku ja erasektori koostööprojektiga (i.k. Public Private Partnership, PPP) ehk erapartnerluse projektiga, mille käigus erasektor esindab avalikku sektorit avaliku sektori poolsete ülesannete täitmisel.

Projekti partneri leidmiseks tehti konkurss, kuhu esitasid oma pakkumised OÜ Kooliarendus, OÜ Barnaby ning ühispakkujad AS Merko Ehitus, OÜ Merko Elamu, Gustaf Tallinn OÜ.

Projekti eesmärk oli leida erapartner, kelle hooleks jääb projekti aluseks olevate koolide rekonstrueerimine, ehitustööde finantseerimine ning pikaajaline haldamine ja hooldamine. Kogu lepinguperioodi vältel peavad koolid olema sihtotstarbeliseks kasutamiseks sobivas seisundis. Linn ei sea eraldi piiranguid või nõudmisi finantseerimise struktuurile ja tingimustele. Partneril on õigus kaasata projekti finantseerijad talle sobivatel tingimustel.

Linna poolt pakkumiseprotsessi tulemusena kaasatud erapartneri kasuks seatakse tasuline ja 30-aastane hoonestusõigus eelnimetatud kinnistutele. Lepingutega kaasneb kohustus rekonstrueerida kinnistutel asuvad koolid vastavalt linna koostatud lähteülesannetele. Lisaks sõlmitakse partneri ja linna vahel 30aastane üürileping ning hoonestusõiguse võlaõiguslik müügileping, mille kohaselt on linnal võimalik hoonestusõigus tagasi osta hinnaga, mis tuletatakse rekonstrueerimistööde maksumuse jääkväärtusest. Iga kooli kohta sõlmitakse eraldi lepingud.

Aastatel 2005-2009 on Tallinn renoveerinud 24 koolimaja, neist neli – Tallinna 53. Keskkool, Lilleküla Gümnaasium, Mahtra Gümnaasium ja Juhkentali Gümnaasium taasavatakse eeloleva õppeaasta algul, 1. septembril.

Kolm aastat tagasi võitsid sarnase konkursi kommitööstur Oliver Kruuda ning turvaärimees Urmas Sõõrumaa firmad. Äripäev kirjutas toona, et keskerakondlik linnavalitsus otsustas oma kahe sponsori, vähemalt kümme miljardit krooni väärt tehingu anda, millega saavad mehed 30 aastaks hallata kümme Tallinna kooli.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474