6. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rae vallavanem väldib vee sulgemise teemat

Rae vallavanem Raivo Uukkivi Rae küla veetorude sulgemist ise kommenteerida ei soovinud, suunates vastamise vandeadvokaat Kalev Aavikule. Samasugust torutsirkust on oodata aga ka Tabasalus.

"Rae vald esitab Harju Maakohtu poolt 30.09.2009 kohtuasjas nr 2-09-24580 tehtud määruse peale määruskaebuse. Vastavalt TsMS § 4771 lg 2 ning TsMS § 390 lg 2 peatab määruskaebuse esitamine selle täitmise," kirjeldas Aavik valla vastukäiku tänasele kohtutäitur Marek Laanemetsa teatele veetorude sulgemisest 12. oktoobril.

"Kuna määruse täitmine peatub koheselt määruskaebuse esitamisel, pole veevarustuse katkemist ette näha," lisas Aavik.

Äripäev palus Rae vallavanemal Raivo Uukkivil öelda, mida vald ette võtab, kuidas elanikele tarbevee kindlustab ja kas vee sulgemine ning võimalik avamine on osa Uukkivi valimiskampaaniast.

"Kuna vee sulgemist ei toimu, on küsimus asjakohatu," märkis Aavik valimiskampaania teemalise spekulatsiooni kohta.

"Minu eesmärk pole inimesi veeta jätta, vaid sundida valda seadust täitma," kommenteeris torude omanik Raivo Paju. "Võibolla otsivad nad jälle mingi põhjuse, miks kohtuotsuse täitmist peatada. Sanktsioone kartmata võib lõputult mingeid põhjusi leiutada ja valekaebusi esitada. Võibolla tuleb aga Uukkivi ise ja viskab ennast ekskavaatori ette pikali?" küsis Paju.

Tabasalu vee- ja kanalisatsioonitorude omaniku Revalhaus Kinnisvara juht Arvo Klaas ütles Äripäevale, et temal on kujunenud analoogne situatsioon. Veevärgi rajamine anti erafirma ülesandeks kinnisvarabuumi eelsel ajal, mil keegi veevarustusest suurt tulu oodata ei osanud. "Kui me töötasime asjad üles, tegime investeeringud, tundus ühel hetkel omavalitsuse tüüpidele, et neil on kasulikum seda jagada kellegi teisega ja meile öeldi lepingud üles," rääkis Klaas.

Klaas lisas, et ka temal on kavas veetorud sulgeda ja võimalik, et see saab samuti teoks 12. oktoobril. Esialgu võib 100 majapidamise asemel, mis Revalhaus Kinnisvara torude kaudu vett saavad, veeta jääda 70 peret, täpsustas ta.

Harku vallavalitsus pole veeteemat Äripäevale veel kommenteerinud.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474