19. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inkasso: Fenster Grupi eesotsas on tankist

Fenster Ehitus OÜ pankrotti kohtus taotlenud Soudal ASi juhi Erlend Peenema sõnul on neile võlgu ka Fensteri omaniku Andrei Jepihhiniga seotud olnud firma Fenster Grupp, mille eesotsas on nüüd inkassofirma hinnangul tankist.

Kui Soudal pöördus inkassofirmasse, jäeti ettevõte omapead, kuna abi pole lihtsalt võimalik osutada. Incure Inkasso töötaja kirjutas Peenemale saadetud e-kirjas, et Fenster Grupi (praeguse nimega FGR Baltic OÜ) eesotsas on tankist ja juttu, et võlad tasutakse, kui olukord paraneb, ei saa eriti tõsiselt võtta.

„Antud isiku või õigemini temaga seotud ettevõtete vastu on meil sees olnud kolm nõuet. Võib öelda, et tegemist on n-ö variisikuga, kes asendab mingi hetk endisi omanikke,“ ütles Äripäevale antud kommentaaris Incure Inkasso juht Marko Ilves.

Endise nimega Fenster Grupp võlgneb Soudalile üle 245 000 krooni. „Fensteri puhul pole tegemist mitte ainult Fenster Ehitus OÜ probleemidega, vaid ettevõtete nimede muutmistega, uute ettevõtete loomisega, milliste eesmärk on selgelt olemasolevate võlgade kantimine nn varifirmadesse, et neid mitte tasuda,” ütles Peenema Äripäevaga peetud kirjavahetuses.

Tema sõnul on endise nimega Fenster Grupi ja Fenster Ehituse omanike taust sama ning ka firma nimed lähedased. Sama kinnitab ka äriregister. Fenster Gruppi jäeti Peenema sõnul võlad ning sellele ei kuulu mingit vara.

“Meie kohtumisel Fenster Ehituse OÜ juhatuse esimehega aktsepteeris viimane võlgnevust ASi Soudal ees ja lubas selle Fenster Ehitus OÜ kaudu likvideerida, keeldudes siiski kategooriliselt selle kohta mis tahes kirjalikku dokumenti vormistamast. Ja muidugi kahetsusväärselt paljasõnaliseks lubaduseks asi jäigi,” rääkis Soudali juht pikale veninud võlgade sissenõudmisest.

Uuenenud nimega FGR Baltic OÜ eesotsas on 27aastane mees nimega Allan Pajuste, kellel on äriregistri andmetel seos väga mitme firmaga. Pajustet ennast Äripäeval kätte saada ei õnnestunud, sest mehega seotud firmade juures olevad telefoninumbrid ei vasta või on koguni valed. Fenster Ehituse omanik ja endine Fenster Grupi omanik Andrei Jepihhin oma mobiiltelefonile samuti ei vastanud.

FGR Baltic võlgneb riigile ligi 1,6 miljonit krooni makse, millele lisandub ligi 415 000 krooni intressi ning ettevõttel on tänase päeva seisuga esitamata kolm maksudeklaratsiooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474