9. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunstiakadeemia maja ehitust võib rahastada ehitaja

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) uue maja rajamisel on kaalumisel variant, et ehitust rahastab konkursi teel leitav ehitusfirma, teine võimalus on kaasata laenuraha.

Akadeemia haldus- ja finantsdirektor Andri Simo ütles ERRi uudisteportaalile, et ehituse finantseerimisega ei tohiks suuri probleeme tulla, sest pangad on praegu ülekapitaliseeritud ja üsna huvitatud laenuandmisest. "Üks variant on võtta pangalt laenu, teise variandi järgi finantseerib ehitust ehitaja ise," rääkis ta ning lisas, et valik sõltub pakutavast laenuintressist. Simo ei soovinud nimetada laenuhanke võimalikku mahtu, kuna see oleneb ettevalmistatava ehituskonkursi tulemustest.

Kavade kohaselt algab ligi 400 miljonit krooni maksev EKA uue maja ehitus Tallinna kesklinnas järgmise aasta märtsis-aprillis, uus maja peaks seniste kavade kohaselt valmima 2011. aasta lõpuks ning õppetööga alustatakse seal septembris 2012.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474