19. november 2009
Jaga lugu:

Rikaste TOP: kahe miljonäri sünnipaik

Tänu kolmes Balti riigis, Valgevenes ja Skandinaavias telekomidele hulgi erinevaid tooteid vahendava Baltronicu edule on Eestis kaks miljonäri rohkem. Nendeks on ettevõtte praegune omanik Rommi Roosimaa ning lühikest aega omanikeringi kuulunud endine ansambli Nemo basskitarrist Tiit Talisoo.

Roosimaa on sel aastal teinud Äripäeva rikaste TOP 500 kiire tõusu. Endine EMT haldus- ja ostujuht Talisoo küll 500 jõukama hulka ei kuulu, kuid tal õnnestus tänu lühikesele Baltronicu omanikustaatusele teenida 13 miljonit krooni. Roosimaale kuulunud ettevõttes sai Talisoost 2005. aasta aprillis 100 000 krooniga Baltronicu 49 protsendi aktsiate omanik. 51% kuulus jätkuvalt Roosimaale. Kaks aastat hiljem müüs Talisoo aga osaluse 13 miljoni krooni eest Roosimaale. Lisaks teenis Talisoo ka 2006. aastal Baltronicust 2,9 miljonit krooni dividende.

Nüüd on Roosimaa täielikult ettevõtte omanik ning Talisoo keskendunud kinnisvaraarendusele, kuhu ta on paigutanud 8 miljonit krooni.

Äripäevas ilmub artiklite sari Eesti edukamatest jõukamatest ettevõtjatest. Eile tutvustasime hotelliärimees Jüri Uppinit.

Artiklite autoriteks on Äripäeva rikaste TOP 500 koostajad Aivar Hundimägi ja Raivo Sormunen, kes igas Äripäevas kirjutavad, mis jäi edetabelit koostades neile silma edukate ettevõtjate tegemisi uurides.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt