23. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon tegi Merkole ära

Riigihangete Amet rahuldas Nordecon Infra vaidlustuse Loo-Maardu teelõigu ehituse riigihankes, teatas ettevõte.

23. novembril 2009 tehtud otsusega rahuldas Riigihangete Ameti juures asuv vaidlustuskomisjon Nordecon Infra vaidlustuse maanteeameti riigihankes „E20 Loo-Maardu  teelõigu ehitus“ ning tunnistas  kehtetuks maanteeameti peadirektori käskkirja pakkujate kvalifitseerimise kohta

Kehtetuks tunnistati käskkiri, mille punkti 5 kohaselt kvalifitseeriti ühiselt pakkumuse esitanud Merko Ehitus, Tallinna Teede Aktsiaselts ja SIA MERKS.

23. oktoobril 2009 esitas Nordecon Infra  vaidlustuse ühispakkujate ASi Merko Ehitus, Tallinna Teede ASi ja SIA Merks kvalifitseerimise otsuse kehtetuks tunnistamiseks,  kuna oli seisukohal, et mainitud ühispakkujatel ei olnud täidetud maanteeameti poolt sätestatud tingimus käibe kohta aastatel 2006-2008. Nordecon Infra  vaidlustuse sisu ei olnud kõnealusel juhul nö. Merko registrinumbri küsimus, nagu püüab paaniliselt näidata Merko Ehitus, väitis Nordecon.

 Vaidlustuse läbivaatamise käigus selgus, et Nordecon Infra kahtlustel oli alust ning Merko Ehitus ja tema teised ühispakkujad ei olnud tõepoolest tõendanud oma nõutava käibe olemasolu. Samuti leidis vaidlustaja vaidluskomisjoni poolt väljastatud dokumentidega tutvudes üllatusega, et ASi Merko Ehitus, Tallinna Teede ASi ja SIA Merks ühispakkumine sisaldas valeandmeid riigihankeseaduse mõistes, mille puhul peab hankija valeandmeid esitanud pakkuja(d) hankelt kõrvaldama. 

 

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474