21. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rene Ilves spekuleeriks korteritega

Investorid tõstavad esile Arco Vara aktsia tõusupotentsiaali, Rene Ilves usub, et juba kevadel tekib puudus uutest korteritest, mistõttu näeb ta uute korterite omandamises üht vaheltteenimise kohta.

Ilves näeb Arco Vara aktsial sel aastal tõusuteed. „Pankrotioht on möödas. Ainuke mure on, et Tallinnas hakkavad heades rajoonides korterid otsa saama. Õnneks on asutud kibe-kiirelt asutud ka ehitama. Sama on teinud Merko. Tallinnas on tulemas korralike uute korterite defitsiit,“ rääkis Ilves, kes lisaks aktsiatele hoiab silma peal ka korteriturul. Endine LHV töötaja tunnistas, et kui oleks vaba raha ostaks ta ise kokku portsu uusi kortereid mõnes heas rajoonis, et nendega spekuleerida ja kevadel korralikult vahelt teenida. „Aktsiate hinnad tõusevad siiski kiiremini kui korteritel,“ nentis Ilves, et ei plaani väärtpaberite raha ümber tõsta kinnisvaraturule ning tema mõttekäik on pigem teoreetiline.

Hansapangas tuletisinstrumentidega tegelenud ja derivatiivide kauplemise osakonda juhtinud Pärt Kivaste kiitis ka Olympicu aktsiat, mille puhul Rene Ilves usub, et sel aastal jõuab kasumisse. Samuti tunnustasid nad Merkot, mis on kriisiga hästi hakkama saanud. „Minu selge lemmik Tallinna Börsil on Merko. Esiteks on ettevõte olnud pikaajaliselt edukas, teiseks on ta olnud väikeaktsionärisõbralik, ja kolmandaks on aktsia hind atraktiivne,“ ühines teistega ka Rootsi päritolu investor Stefan Andersson.

Ettevaatlikuks jääb Ilves Ilves Ekspressi ja Baltika suhtes, viimase kohta ütles investor, et ettevõtte finantstulemused ületavad tema riskitaluvuse. 

Võimalik Eesti Energia IPO tekitab investorites lootust. Endine Swedbanki aktsiaturgude osakonna juhataja Lauri Lind ütles, et Eesti Energiat tahaks ta kindlasti vaadata. „Börsi käimatõmbamiseks oleks seda vaja, sest praegu on nimekiri ikka väga lühike,“ ütles ta. „Uusi tulijaid tahaks näha küll, eriti selles valguses, et on äraminejaid,“ märkis Pärt Kivaste.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474