27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasia superman: Hongkongi ja Hiinat Euroopa hädad ei puuduta

Aasia rikkuselt teine inimene, Li Ka-shing ütles, et ta võib osta Agricultural Bank of China aktsiaid IPO raames ning maad Hongkongis, panustades, et Hiina seisab vastu Euroopa võlakriisi mõjudele.

"Hiina majandus paistab hea ja Hongkongi kinnisvaraturg turvaline pikaajaline panus koduostjatele," lausus 81aastane miljardär Cheung Kong (Holdingsi) aktsionäride üldkoosolekul, vahendas Bloomberg.

Hongkongi meedia nimetab Lid tema investeerimistarkuse tõttu supermeheks, kes prognoosis korrektselt 2007. aasta Hiina aktsiamulli lõhkemist ja mullu Hongkongi eluasemehindade rallit. Ta võib osta Hongkongi maad elamispindade ehituseks ja osaleda 21 miljardi dollarilises Prudentiali aktsiaõiguste pakkumises.

"Tema prognoosid kinnisvara ja aktsiaturu osas on olnud alati üsna täpsed ja nüüd paistab taas, et tal võib olla õigus," ütles maaklerfirma Fulbright Securitise ärijuht Francis Lun. "Näeme, et meie kliendid tunnevad, et hinnad on jõudnud põhja ja on iga hetk valmis liikuma [üles]," lisas ta.

"Kui te vaatate sõjajärgset Hongkongi, siis viimase 70 aasta jooksul, kui te olete ostnud kinnisvara suvalisel hetkel, on selle väärtus pikaajaliselt ikka tõusnud," ütles Li.

Ajakiri Forbes hindas teda maailma rikkuselt 14. inimeseks, tema vara kasvas aastaga 30 protsenti, 21 miljardile USA dollarile.

Äripäev kirjutas eile, et Skype-loojate investeerimisfirma Ambient Sound Investments koos Li Ka-shingi ja Singapuri valitsusega rahastavad teisel investeerimisringil rohkem kui 102 miljoni krooniga ajatemplit arendavat Eesti firmat GuardTime.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474