8. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia seljatas Dalkia

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive sõnul hävitanuks AS Tallinna Kütte ettepanekute monopolide ohjeldamise eelnõusse sissehääletamine Eesti Energia prügipõletustehase projekti.

Tänasel riigikogu majanduskomisjoni kohtumisel osalesid riigikogu majanduskomisjoni liikmete ja Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive - Liive sai kutse istungile pärast seda, kui Äripäev kirjutas, et ta sellest ilma jäi -kõrval ka Reformierakonna peasekretär ja partei üks olulisemaid liikmeid Kristen Michal, IRL-i liikmed Ken-Marti Vaher ja Urmas Reinsalu.

Samuti esitasid enda seisukohad Konkurentsiameti ja Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu esindajad eesotsas vandeadvokaat Kaja Kallasega.

"Kohtumine nagu kohtumine ikka. Kulus palju aega, oli palju juttu. Aga ma olen rahul. Ma ei varjagi, et meie jaoks on kõige tähtsam, et Tallinna küttevõrku saaks müüa kõikvõimalikku taastuvenergiat, ka prügipõletustehases toodetud soojust. Kui riigikogus oleks läbi läinud ainult Tallinna Kütte esitatud ettepanekud, oleksime pidanud enda prügitehase projekti seiskama," rääkis Liive.

Liive lisas, et tähtis on ka investeeringute kindlus. Tema sõnul on 12aastaks investeeringu kindluse tagamine iseenesest hea mõte. Küsimus oligi eelkõige selles, et kõigile energiatootjatele oleks võrku kõige soodsama hinna pakkumisel vaba juurdepääs.

"Selge, et meie prügipõletustehase projekt on Eesti Energia kõige väärtuslikum asi praegu. Ma tean ka seda, et prügipõletustehase valmimise järel jagatakse Eesti prügimajandus ja-turg ümber. Ja tean ka seda, kes sellest sugugi huvitatud ei ole. Eks selle tõttu ja sealtkaudu need ettepanekud sünnivadki," märkis Eesti Energia juhatuse esimees.

Liive lisas, et iseenesest ei saa vandeadvokaat Kaja Kallase koostatud ettepanekuid tervikuna hukka mõista.

"Jõhvi linna puhul sobinuks need meile nagu rusikas silma auku, aga... Tallinnasse ei oleks me nende arvestamise korral saanud enam prügipõletusjaama ehitada," nentis Liive.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474