15. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tool: Luitsalu, Tomingas otsisid börsilt lolli raha

Turul oli väga palju nn lolli raha, mis tuli ära võtta, vahendas täna turumanipulatsiooni süüdistusega kohtu alla antud ärimees Toomas Tool Arco Vara aktsionäride ja nõukogu liikmete Hillar-Peeter Luitsalu ja Richard Tomingase sõnu.

„Mul oli huvi ettevõtte plaanide vastu, sest aktsia hind kukkus järsult ja välja olid tulnud Arco Vara kehvad esimese kvartali tulemused,“ rääkis Tool mõne aasta tagusest kohtumisest Luitsalu ja Tomingaga. Tooli sõnul ütlesid Luitsalu ja Tomingas talle otse, et tegemist on nende liivakastiga ja seetõttu ei kavatse nad Toolile Arco Vara tegemiste kohta mingeid selgitusi anda.

„Küsisin, et miks siis Arco Vara aktsia turule (börsile - toim) viidi, kus sa muutud avalikuks liivakastiks. Nemad seletasid, et turul oli väga palju lolli raha ja loll raha tuleb ära võtta, aga kohe kindlasti ei kaasata neid (aktsionäre - toim) ettevõtte juhtimisse,“ ütles Tool.

Seepeale palus Tooli kaitsja advokaadibüroo Sorainen partner Reimo Hammerberg Toolil kohtule selgitada, mida tähendab mõiste loll raha. „See on raha, millega ei osata ümber käia,“ vastas Tool.

Tänasel kohtuistungil esitas kannatanu Arco Vara suuraktsionäri ja nõukogu liikme Richard Tomingase firma Toletum OÜ kohtule tsiviilhagi. Selles nõutakse intresside vahest tekkinud varalise kahju hüvitamist.

Valdusfirma OÜ Toletum kuulub praegu 100% Richard Tomingasele, varem oli poole ulatuses kaasomanik ka Arti Arakas. Tominas omab Arco Vara aktsiaid Toletumi kaudu. 

Hillar-Peeter Luitsalu on Arco Vara kaasomanik 100%liselt talle kuuluva osaühingu HM Investeeringud kaudu. HM Investeeringud Tooli kriminaalasjas tsiviilhagi ei esita.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474