27. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piirsalu: kuriteo arvestamine annab kindlustusele eelise

Kui kindlustusselts lähtub karistuse registri andmetest kindlustusmakse nõudmisel, võib ta saada konkurentsieelise, ütles Eesti Liikluskindlustuse Fondi juhatuse liige Andres Piirsalu.

„Vahendid moodustavad erineva riski astmega kindlustatute panustest ehk kindlustusmaksetest. Kui konkreetse näitaja alusel need panustajad, riskikandjad eristuvad, siis kindlustusselts ka eristamist rakendab. Tulemuseks on ühelt poolt konkurentsieelis: nn. „head kliendid“ saavad kaitse "halbadest klientidest" soodsamalt,“ ütles Piirsalu.

Piisalu sõnul aitaks riskide hindamine ka kindlustusfirmal endal riske jaotada. "Riskid oleksid tervikuna paremini hallatud, sest nn halvad kliendid saavad konkreetse grupi poolt tekitatud kahju kompenseerimiseks vajaliku summa kogumiseks piisava maksemäära," lisas Piirsalu.

Samas otsustab iga kindlustaja, millisel määral ta riski hidnamisel sisendteavet arvesse võtab ehk mis mõjutab teenuse hinda. „Arvata võib, et kui kindlustusselts rikkumiste teavet kasutama hakkab, on see ikkagi selline teave mis selgelt viitab kõrgendatud riskile,“ väitis Piirsalu.

Samas nentis Piirsalu, et võimalik on ka olukord, et kindlustusriski hindamiseks ei hakatagi rikkumiste teavet kasutama, sest mujal maailmas on tehtud uuringuid, mis kinnitavad et rikkumiste ja õnnetuste vahel selget seost polegi.

Justiitsministeeriumis valminud seaduseelnõu jõustumisel saaksid kindlustajad ligi pääseda isikute liiklusrikkumistele ja seetõttu võiksid nad korduvalt liiklusseadust rikkunud isikutele määrata kopsakama kindlustusraha.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474