30. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektribörsi kauplemise käive ületas 1 TWh taseme

1. aprillil käivitunud Eesti hinnapiirkonna kauplemise käive päev ette turul ületas ühe teravatt-tunni taseme, teatas Nord Pool Spot.

Alates käivitamisest on keskmised päeva käibed kuude lõikes olnud järgmised: aprillis 4,5 gigavatt-tundi päevas, mais 5,6 GWh päevas, juunis 11,9 GWh päevas ja juulis 14,1 GWh päevas.

25. juulil ületas Estlinki kogukäive 1TWh piiri vähem kui neli kuud peale käivitamist. "Nord Pool Spot on väga hästi Eesti turuosaliste poolt vastu võetud. Kauplemise läbipaistvus ja likviidsus on taganud kiire börsi käibe kasvu piirkonnas," kommenteeris Nord Pool Spoti kommunikatsioonidirektor Siw Hauge.

Nord Pool Spot opereerib suurimat elektrienergia börsi maailmas, pakkudes turuosalistele päev ette ja päevasisest kauplemist. Täna kaupleb börsil 330 ettevõtet 20 riigist. Nord Pool Spot omab kontoreid Oslos, Helsingis, Stockholmis, Fredericias Taanis, Tallinnas ja Londonis.

Nord Pool Spoti omanikeks on Põhjamaade elektrisüsteemi operaatorid. 2009. aastal oli grupi käibeks 288 TWh elektrienergiat, rahalises väärtuses 10,8 miljardit eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474