12. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Annus: kõned ei tõesta pistist

Täna lõunal läks edasi maadevahetuse kohtuistung, kus prokuratuur esitas osalise refereeringu süüaluste telefonikõnedest, kuid ehitusettevõtja Toomas Annus ütles kohtus, et salvestised ei tõesta pistise maksmist.

"Selles, et me maid ostsime, selles meid ei süüdista täna keegi," ütles Annus kohtusaalis. Ta lisas, et kõigi nende tehingute tõestuseks on notariaalsed lepingud ja pangaülekannetel maksekorraldused. Seega väitis Annus, et kuigi pealtkuulatud kõnedes tõesti rahaülekannetest ja maaostust räägitakse, ei avaldu salvestistes ühtegi viidet uuele või kuritegelikule tehingule.

Annus märkis, et telefonisalvestuste ülekuulamiseks kohtus kuluks päevi ja lõppkokkuvõttes ei tõestaks need ikka midagi. "Kas me nalja teeme siin või?" küsis Annus.

Täna kohtus prokuratuuri poolt refereeritud ja esitatud kõned on pärit 2004. aastast. Põhiliselt olid salvestatud vestlused toimunud Toomas Annuse, ettevõtja Koit Uusi ja endise maa-ameti juhi Kalev Kanguri vahel.

Kõnede väljavõtete järgi oli Annus suhelnud ka Veiko Tishleriga, kes otsis mehe, kelle nimele tehing vormistada. Samuti näitasid kõned tihedat suhtlust endise Merko töötaja Aivar Kempiga. Viimane on andnud ka tunnistusi, et on olnud seotud maa soetamisega. Samas on Kempi varem tunnistust andes öelnud, et Merko pole altkäemaksu andnud.

Kõnedes selgub, et 2004. aasta septembris tegi Annus ettepaneku Villu Reiljaniga kohtumiseks. Annuse tingimus oli, et kohtumisel oleks juures ka Kangur.

Sama aasta oktoobris räägivad Uus ja Annus omavahel, kuidas peab toimuma maade kokkuostmine ja kuidas kasutada isikuid nii, et Merko huvid välja ei paista. Annus annab kõnedes Kangurile juhiseid, kuidas peab maa-ameti juht käituma Merko konkurentidega.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474