10. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon võib varasid veel alla hinnata

Kolmandas kvartalis oluliselt laenunõudeid korstnasse kirjutanud ning seetõttu kahjumisse jäänud Nordecon International juht Jaano Vink tunnistab, et ehituskontsern võib neljandas kvartalis ettevõtte veel varasid alla hinnata.

Nordecon teenis kolmandas kvartalis 592,3 miljoni kroonise käibe juures 30,3 miljonit krooni kahjumit. Kahjumisse lükkas ettevõtte erakorraline 40,2 miljoni kroonini ulatunud laenude allahindlus, mille ettevõtte tütarfirma Eston Ehitus oli andnud Pärnu Keskuse ehituse tellinud Aida Partner OÜ (kaubanduskeskuse tellija) ja Win Markets OÜga (parkimismaja tellija) seotud ettevõtetele.

Lisaks sellele summale on kaubanduskeskuse mõlemad tellijad Eston Ehitusele ehitusteenuste eest senini võlgu 42,4 miljonit krooni. "Nende nõuete laekumine on seni lahtine kuni pole selge, kas ja kuidas mõlema ehitust olulises osas finantseerinud pank jätkab ehitamise finantseerimist või mitte. IV kvartal peaks sellesse selguse tooma. Allahindlust pole ka seetõttu kajastatud. Oleks kummaline kui üks kvartal hinnatakse nõue alla ja järgmine kvartal allahindlus tühistatakse. Allahindluse saab teha vaid siis kui kõik teadaolevad faktid seda kinnitavad ja puudub tõenäosus vastupidiseks," täpsustas Vink 42,4 miljoni kroonise nõude laekumise võimalust.

Küsimusele, kas käimasolevas kvartalis võib oodata veel teisigi teistegi varade allahindlusi, ütles ehituskontserni juht, et nende eesmärk pole lükata allahindlusi aasta viimasesse kvartalisse kui vajadus nende järgi on selge juba aasta keskel.

"Investorid on üldjuhul teadlikud, et tavapäraselt vaadatakse aasta lõpus üle kontserni kinnisvaraportfell ning tellitakse hinnang nende väärtuse kohta atesteeritud kinnisvara hindajatelt. Samuti antakse aasta lõpu seisuga hinnangud kontserni bilansis kajastatud firmaväärtusele kuna siis on sobivaim aeg hinnata järgmisi perioode," märkis Vink.

Eilse päeva ligi 6% languse alustanud Nordeconi aktsia lõpetas 1,36 eurol (21,28 kroonil) ehk 2% miinuses. Selle hinna alusel ulatub ehituskontserni turuväärtus hetkel 654,5 miljoni kroonini, mis on vaid veidi kõrgem Nordeconi omakapitali mahust (599,8 miljoni krooni).

Nordeconi varade maht oli septembrikuu lõpu seisuga 1,701 miljardit krooni.

Varadest moodustavad nõuded ostjate vastu ja muud nõuded 667,2 miljonit krooni, varud 374,3 miljonit krooni, immateriaalne põhivara 248,0 miljonit krooni ja materiaalne põhivara 150,3 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474