14. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Einstein: Põhjamaad leevendavad Eesti töötust

Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein leiab, et töötus on hakanud kahanema tänu ehitussektori elavnemisele ning Põhjamaadest tulevatele töökohtadele.

„Majanduse kosumine ikkagi paneb töötuse langema ja inimesed leiavad tööd rohkem," kommenteeris Einstein kahanevat töötust. Tema sõnul leiavad paljud eestlased ka Skandinaavias tööd.

Einstein märkis, et sellisest trendist räägitakse tema tutvusringkonnas palju, et Skandinaaviast kolib tootmine tasapisi teisele poole lahte üle. "Üks Soome firma, kellel on siin seni olnud kaks-kolm töötajatat tahab nüüd tootmist Eestis laiendada ning värvata juurde 20-30 töötajat."

"Minu sõber registreeris endale osaühingu ja teeb Soomes allhanke tööd. Soomes ei taheta Eesti töölisi, kuid nad ostavad teenust lihtsalt sisse. Ma arvan, et mingi mõju sellel ikkagi on, kuna Soomes ehitatakse päris palju," rääkis ta.

Einsteini sõnul paraneb olukord ka Eestis. "Ma näen juba tsemendi müügi järgi, et müüginumbrid selle aasta alguses on natukene suuremad kui mullu. See näitab, et ehitus on ikkagi aktiivsem ja ehitussektor hakkab ka tasapisi rohkem tööd pakkuma."

Ta lisas, et vähemalt rohkem kui möödunud aastal ja 2009. "2011 peaks jälle parem tulema kui 2010 – kindlasti ei tule siin suurt hüpet, aga kõikide tundemärkide järgi, mis meie näeme ja meie kliendid, siis ehitus pakub praegu rohkem tööd kui kaks viimast aastat," lausus ta.

Einstein tõdes, et Kunda Nordic Tsement pole mullu töötajaid juurde võtnud. „2009, kui olime suurtes raskustes vaatasime oma read üle ja koondasime ning praegu oleme päris optimaalsel tasemel. Hetkel pole vaja kedagi koondada ega juurde võtta vaja – meie efektiivsus on tõusnud."

Ta selgitas, et nende tootmine töötab hetkel kahe ahjuga, kuid olemas on neid kolm. „Kui aga on vajadus kolmas ahi käima panna, siis me peame inimesi kuigipalju  juurde võtma. Kuid selleks peab ehitusturul suur tõus olema ja sellel aastal ma selleks vajadust ei näe – võib-olla järgmisel aastal,“ nentis Einstein.  

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474