2. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olavi Laido: liikluskindlustuses kaevataksegi rohkem

Liikluskindlustuse ja sõidukite kindlustuse valdkonnas on see paratamatu, et kaebuste arv on kõrgem kui näiteks elukindlustuse puhul, kommenteeris BTA Kindlustuse Eesti juhataja Olavi Laido finantsinspektsiooni kokkuvõtet kaebuste esitamise kohta.

Laido sõnul on nende filiaal Eestis väike ja nende eripäraks on just aktiivsus liikluskindlustuses ja liiklusvahendite kindlustamises ehk nn kaskokindlustuses.“ Liiklus- ja kaskokindlustuses oli eelmine aasta vägagi eriline: ühelt poolt olid talvised liiklustingimused suhteliselt erakordsed ning teisalt kindlustuspettuste arvu kasv Eestis,“ seletas Laido. „Ligi 90 protsenti kaebusteni jõudnud juhtudest on seotud liikluskindlustuse ja kaskoga.“

Finantsinspektsioon avalikustas täna andmed, kui palju laekus eelmisel aastal kaebuseid krediidiasutuste tegevuse kohta. Pressiteatele lisatud tabelist selgus, et kindlustussektoris vaid 4,26-protsendilist turuosa omava BTA Kindlustus Eesti kohta esitati mullu 12 kaebust, millega BTA asus esitatud kaebuste kogupingereas 4. kohal. Seega turuosasid arvestades sai finantsinspektsioon kindlustusvaldkonnas kõige rohkem kaebusi BTA kindlustuse (BTA apdrošinašanas akciju sabiedriba Eesti filiaal) tegevuse kohta.

Laido kinnitusel kontrollisid nad andmed üle ja leidsid, et tegelikult jõudis finantsinspektsioonist nende firmani vaid 8 kaebust.

Laido sõnul tuleneb umbes kolmandik kaebustest puht emotsioonidest, millel puuduvad argumendid või faktid. „Osa kaebustest on tulenenud meiepoolsest väljamaksetest keeldumisest või siis kaebaja arvates liiga väikesest väljamaksest,“ selgitas Laido. „Keeldumise põhjustena on esinenud nii kelmuse kahtlust kui alkoholijoovet. On ka kaebusi, mille puhul väljamakseteks vajalike dokumentide viibimise tõttu on väljamaksed veninud.“

Laido kinnitusel käsitlevad nad iga kaebust vastavalt olukorrale ja lähtuvalt seadustest. „Kui ikka on tõestatud, et meie oleme eksinud, siis kindlasti vaatame oma otsused ümber,“ lausus Laido „Mõnel juhul, kus asju saab tõlgendada nii ja naa, lepime tavaliselt kokku kompromissis ja hüvitamisele minevas summas.“

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474