16. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiavolinik: katastroof võib olla tundide küsimus

Euroopa Liidu energeetikavolinik Günther Oettinger ütles, et Jaapani tuumaelektrijaamas võib järgneda katastroof tundide jooksul, mis kujutab endast ohtu saarel elavatele inimestele, vahendab Stratfor Reutersit.

Energiavolinik ütles, et praegu ei ole Tokios paanikat, mis on üks maailma suuremaid metropole. Oettingeri pressiesindaja ütles, et energiavoliniku katastroofi prognoos ei põhine priviligeeritud avaldamata informatsioonil.

USA energeetikaminister Steven Chu ütles, et sündmused Fukushima tuumajaamas paistavad tõsisemad, kui Three Miles Islandsi intsidendis, vahendas Stratfor BBCd.

USA saatkond Jaapanis soovitas 80 km raadiuses tuumajaamast elavatel USA kodanikel lahkuda piirkonnast, vahendas Stratfor DPAd. Jaapani ametiisikud on soovitanud lahkuda vaid 20 km raadiuselt tuumajaamast. Valge Maja pressiesindaja teatas, et otsus oln langetatud lähtudes USA standarditest ja analüüsist, kui selline olukord leidnuks aset USAs.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474