16. märts 2011

Energiavolinik: katastroof võib olla tundide küsimus

Euroopa Liidu energeetikavolinik Günther Oettinger ütles, et Jaapani tuumaelektrijaamas võib järgneda katastroof tundide jooksul, mis kujutab endast ohtu saarel elavatele inimestele, vahendab Stratfor Reutersit.

Energiavolinik ütles, et praegu ei ole Tokios paanikat, mis on üks maailma suuremaid metropole. Oettingeri pressiesindaja ütles, et energiavoliniku katastroofi prognoos ei põhine priviligeeritud avaldamata informatsioonil.

USA energeetikaminister Steven Chu ütles, et sündmused Fukushima tuumajaamas paistavad tõsisemad, kui Three Miles Islandsi intsidendis, vahendas Stratfor BBCd.

USA saatkond Jaapanis soovitas 80 km raadiuses tuumajaamast elavatel USA kodanikel lahkuda piirkonnast, vahendas Stratfor DPAd. Jaapani ametiisikud on soovitanud lahkuda vaid 20 km raadiuselt tuumajaamast. Valge Maja pressiesindaja teatas, et otsus oln langetatud lähtudes USA standarditest ja analüüsist, kui selline olukord leidnuks aset USAs.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474