17. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EETL juht on pessimistlik

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu (EETL) juht Enno Rebane on ehitusmaterjalide tuleviku suhtes pessimistlik, kuid ehitusvaldkonna siseturg võiks tervikuna küll kasvada.  

„Olen pessimistlikus meeleolus, sest mulle tundub, et Eesti tööstusele antakse igal pool pigem jalaga. Tööstus ei ole kellegi huvi,“ kommenteeris Rebane. Ta lisas, et ainukesena kasvab eksport.

Rebase sõnul on ehituses hetkel selline olukord, et  planeeringute vastu võib sõna võtta igaüks, kellel pähe tuleb. Rebane lisas, et ka siin on tunda palju pessimistlikku suhtumist. Näitena tõi ta välja, kuidas maavarade kavas jäetakse osad maavarad välja, nagu poleks neid üldse olemas.

„Suhtumine on selline nagu oleks tööstus kõiges süüdi ja paneme kõik tööstused kinni, siis on rahu majas  ja õnn Eestimaa peale tulnud,“ lausus Rebane.

Rebane lisas, et tema sellel aastal ehitusmaterjalide osas midagi head oodata ei julge. „Ehituse valdkonnas võiks siseturg kasvada. Seda põhjusel, et ehitus on äärmiselt alla kukkunud viimase kahe-kolme aasta jooksul. Teisel põhjusel, lubaduse järgi eraldatakse ehitusele toetusraha. See raha on CO2 kvoodiraha, mille eesmärk on hoonete energiasäästlikuks ümberehitamine,“ märkis Rebane.

Rebane muutub optimismistlikumaks ehitusmaterjalide sisetarbimise vastu arvatavasti järgmisel aastal. „Kuna tundub, et majandusel läheb tunduvalt paremini, sisemajanduse kogutoodang  ja eksport on tööstuses kasvanud. Kui majandus veab, siis teatud ajavahemikuga veab ta ka ehituse käima,“ rääkis Rebane.

Eile tutvustati Toiduliidu poolt tellitud Eesti jaekaubanduse seire 2010 tulemusi, kus Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potisepp ütles, et nemad ei julge sel aastal oodata sisetarbimise kasvu. Rebase sõnul on Sirje Potisepp natukene tagasihoidlik, sest tema usub küll, et toiduturu siseturg ikka kasvab. Äripäeva päevaküsimus on, kas Teie näete tänavu ees sisetarbimise kasvu?

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474