24. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja: elektrihinna tulevik tekitab kõhedust

Elektrihinna kõikumise suhtes ei oska me hetkel oma äritegevuses palju arvestada, kuid tulevik tekitab minus loomulikult kõhedust, rääkis toorpiima tootmisega tegeleva Viraito OÜ omanik ja juht Toivo Kens. 

„Oleme põllumajandusettevõte ja juba rekonstrueerimiste ja uute ehitamiste ajal on saanud tähelepanu pöörata igasugustele valgustustele. Samuti arvestame kõikvõimalike võimsust vajavate mootorite valikul seda, et need oleksid ökonoomsed,“ rääkis Kens.

See, mis aga tulema hakkab, tekitab Kensi sõnul loomulikult kõhedust. „Kui siin räägitakse 20-30protsendilisest või veel suuremast tõusust, siis ma ei kujuta ette, mida kõike tuleb rakendama hakata, et seda kuluartiklit alla viia,“ tunnistas Kens.

Vabaturu kohta ei oska Kens otseselt midagi arvata. Kui olukord kätte jõuab, siis vaatame, mis saab edasi, sõnas ta.

Samas tunnistab juht, et ega päris käed rüpes ka ei istuta. „Meil on üks perspektiivikas projekt, mis on praegu küll alles informatsiooni hankimise ja arendamise faasis,“ rääkis ta. „See on koostootmisjaam – biogaasi tootmine lägast ja võib-olla veel mõnest komponendist. Tegeleme sellega praegu ja juba on meil hõivatud ka teatud huvigrupid.“

Kui see asi saab käima lükatud, siis arvab Kens, et hammasrataste vahele ei tohiks ettevõte jääda. „Ühe farmi baasil koostootmisjaamad on juba Saksamaal, Taanis ja Hollandis väga levinud,“ rääkis ta.

Möödunud aasta 1. aprillist astus avatud elektriturule üle 200 Eesti elektrienergia suurtarbija. 2013. aastal ootab sama tee kõiki Eesti elektritarbijaid. Majandusministeeriumi hinnangul kallineb elekter turu avanedes tavatarbijale umbes viiendiku võrra.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474