23. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvine e-teade: olen välismaal hädas, saada raha!

Kui varem küsisid petturid abi päranduse legaliseerimiseks või pakkusid laenu, siis nüüd on tekkinud uus petukirjade alaliik: kaasmaalane palub välismaal röövi ohvriks sattununa raha.

Kirjad on saadetud spetsiaalselt selleks tehtud meiliaadressilt, mis sisaldavad väidetava saatja ees- ja perekonnamime. Adressaadi tuttavate hulka nad aga ilmselt ei kuulu. Ehkki e-appikarje saatja tundub olevat kaasmaalane, äratavad kahtlust räiged kirjavead, mida suudab teha vaid Google Translate.

Allpool näed üht sellist kirja muutmata kujul.

Subject:  Ma vajan teie abi hädasti FROM Liisi Poomann>

Date:  Tue, 7 Jun 2011 05:34:14 +0300From:  "liisi.poomann" [email protected]

Tere

Mul on kahju, ma ei teavitada teid mu Kiireloomulised reis UK, London. Kirjutan teile teadmiseks kiirustama. Lihtsalt tahtsin oma aidata midagi väga olulist. Sa oled ainus inimene, ma võiks jõuda selles küsimuses. Ma loodan, aitate mind mu aega vaja. Midagi väga kohutav juhtus minuga. Vajan kasuks sinult. Mul oli reis Britannia, London osaleda äriseminar Kahjuks ma rünnati minu viis hotelli I esitas eile ja muid väärtuslikke asju peetud. Sellest ajast alates olen olnud ilma raha. Praeguse seisuga ma võlgnen hotelli eest. Nii et mul on piiratud juurdepääs kirju nüüd. Mul ei ole juurdepääsu kõigile telefonid praegusel ajal. Muidu ma oleks helistanud. Ma tahaksin teile, et aidata mind sooduslaenu. Palun mul on vaja rahalist abi. Tahaksin teid aidata mind (1150 naela) või mis tahes summa, mida võib endale lubada. Ma selle tagasi kohe tagasi minu saabumist, isegi huviga, kui te ei pahanda. Ma saadan sellele meilile šokk just nüüd, sest nad röövitud mulle püss punkti. Mida rohkem ma siia jääda, kõrgem bills.If olete valmis mind aitama, siis võid saata raha üle mind läbi Western Union, nagu ma ikka ei saa kasutada oma pangakonto praegu. Ma pean koju esimese ja

kinnitan, et minu identiteedi uuesti. Olen üsna kindel, et seal on Western Union kontoris ringi ja saate kaudu leitakse nad kodulehel. Need on kõik andmed, mida vajate, et saata fondi.

Nimi: Liisi Poomann

Aadress: 79 Lauriston Place

EdinburghŠotimaa EH3 9HZa

Sõbralikult, e-mail MTCN fondi üks kord makse done.You peavad emaili mulle, saatja täielik nimi, täpne summa saadeti kättesaamise pärast transfer. Thanks su helduse eest. Palun saada tagasi mulle kaudu minu e-posti niipea kui võimalik. Mul ei ole juurdepääsu Phone. I ootavad oma vastust kohe.

Lugupidamisega,

Liisi Poomann

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474