30. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterson: korruptsioon frustreerib ärimeest

Tallinnas toimuv korruptsioon tekitab ärimehes pingeseisundit, sest kui meelehea eest saab teine ettevõtja eelise, takistab see ausal asjaajajal eesmärkideni jõudmist, sõnas ehitusettevõtjate liidu tegevjuht Indrek Peterson.

Teisest küljest tõi aga Peterson välja, et pistise võtmise avalikuks tulemine teeb samuti ettevõtjatele rõõmu. „See ju tähendab, et sellist käitumist juuritakse välja,“ ütles Peterson. Ta lisas, et arvatavasti aitab see tulevikus ebaausat konkurentsi vähendada.

Samas ei tahtnud Peterson uskuda, et korruptsioon on vaid Tallinna probleem.“Eestimaa on üks tervik. Inimesed on igal pool samasuguseid, ju neid (pistise andmist – toim) toimub ka mujal. Näpuga otseselt kuhugi näidata ei saa. Aga ei saa ju eeldada, et Tallinnas elavad teised inimesed kui mujal Eestis,“ sõnas Peterson.

Tema arvates torkab suurtest omavalitsustest korruptsioon rohkem silma, sest tehingud on suuremad ja sündmuseid rohkem, mistõttu kerkivad need paremini esile. „Aga eks see probleem meil (Tallinnas – toim) on,“ lisas Peterson.

Petersoni hinnangul on tänavu pistise andmine siiski erandlik sündmus, kui võrrelda seda 10-15 aastase taguse ajaga, kuid praegu tulevad need teod rohkem ilmsiks.

Peterson vastas Äripäeva päevaküsimusele – kas ja kuidas mõjutavad sagedased avalikuks tulnud korruptsioonijuhtumid Tallinna ettevõtluskeskkonda?

Päevaküsimus on ajendatud paari päeva tagusest sündmusest, kui peeti kinni Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu. Pistise andmise kahtlustus lasub tuntud advokaat Viktor Kaasikul.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474