6. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts pani konkurendid Eesti Energia nõukogusse

Majandusminister Juhan Parts otsustas ootamatult saata Eesti Energia nõukogust ära kaks liiget, kelle asemel määras energiafirma nõukogusse Andres Saame ja Toomas Tauts. Mõlemad mehed on olnud seotud Eesti Energia konkurentidega.

Majandusminister Juhan Partsult ei õnnestunud eile saada kommentaari Eesti Energia nõukogus tehtud ootamatute vangerduste kohta. Ministeeriumi pressiesindaja väitel on Parts puhkusel. Äripäev soovis Partsult küsida, miks nimetati Eesti Energia nõukogu uuteks liikmeteks Andres Saame, kes on Hannes Tamjärve investeerimisfirma HTB Investeeringute nõukogu liige. HTB Investeeringud omab osalust Eesti ühes edukamas taastuvenergiakontsernis Freenergy.

Toomas Tauts kuulub aga Polli Prügila nõukogusse. Polli Prügila rajamisest huvitatud äriringkonnad eesotsas Veoliaga on üritanud erinevaid võtteid kasutades takistada Eesti Energia prügipõletusjaama rajamist Iru elektrijaama juurde.Eilne Eesti Päevaleht kirjutas, et ootamatult saadeti Eesti Energia nõukogust minema Aivar Reivik ja Rein Kuusmik, kes olid vastu, et Eesti Energia investeerib üle viie miljoni euro Weroli rapsiõlitehase juurde rajatavasse elektri- ja küttejaama. Weroli omanikuks on samuti Eesti Energia nõukogusse kuuluv Rein Kilk, kelle huvides riiklik energiafirma investeeringu teeb.Uudisteportaali E-24 teatel saatsid Reivik ja Kuusmik 30. juunil kirja rahandusminister Jürgen Ligile ja majandusminister Juhan Partsile, milles nad kritiseerisid Eesti Energia juhatus ja omanike esindajate plaani suurendada ettevõtte omakapitali ning viitasid, et Eesti Energia juhtkond kavandab endiselt IPO korraldamist.

Eesti Energia juhid koos majandusminister Juhan Partsiga soovisid IPOt teha juba eelmisel aastal, kuid Reformierakonna vastuseisu tõttu see plaan toona luhtus.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474