26. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Küberkuritegevuse võimalik kasv nõuab ligipääsu IP-le“

Küberkuritegevuse kasvamisega võib kiirelt saabuda vajadus kergendada julgeolekuorganite ligipääsu IP-aadressidele, sõnas Columbus IT Partner Eesti ASi juht Ivo Suursoo.

„Tark on ettevalmistustööd ära teha. Kõik, mis puudutab IP-aadresse, on maailmas nii või teisiti tehnoloogilistest vajadustest tingituna revolutsiooni eel, sest IP-aadressid on otsa lõppenud ja võetakse kasutusele uut standardit. Koos tehnoloogiliste muudatusega tasuks mõelda ka seadusandlikule poolele,“ ütles Suursoo.

„Tänapäevases maailmas võiks serveri aadressi võrdsustada vana maailma ettevõtte või eraisiku koduse aadressiga,“ sõnas Suursoo. Tema ettepanku järgi võiks ligipääs IP-aadressidele toimida sama loogika alusel, nagu on kättesaadavad eraisikute või ettevõtete aadressid.

Kuna eraisikutel on võimalik oma andmeid mitte avaldada, võiksid nad tahtmise korral salastada ka oma IP-aadressid.

Siseministeerium soovib uurimisorganite jaoks lihtsustada arvutite IP-aadresside väljaselgitamist, et tabada üksiküritajatest kurjategijaid, kes tihtipeale annavad oma kavatsuste kohta just internetis vihjeid, vahendas „Aktuaalne Kaamera“.

Suursoo vastas Äripäeva päevaküsimusele – mida arvate IP-aadressi tuvastamise lihtsustamisest?

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474