22. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaddafi režiimi lõpp Liibüas kukutas nafta hinda

Nafta hind kukkus Londonis enam kui kolm protsenti, sest investorid panustavad Liibüa tootmise taastumisele, kuna mässulised asusid pidama lahinguid Liibüa pealinna Tripoli tänavatel, et ajada võimult minema Liibüa diktaator Muammar Gaddafi.

Euroopas kukkus nafta hind enam kui kolm protsenti, kuna spekuleeriti Gaddafi režiimi kukkumise üle, kuid New Yorgis vähenes nafta hinnalangus, vahendab Bloomberg. Liibüa naftatoodang kukkus eelmise kuu viimasel päeval sajale tuhandele barrelile päevas. Seda on vähem kui kümme protsenti veebruari alguse 1,6 miljoni barrelisest toodangust, enne kui algas ülestõus.

"Kui mässulised jätkavad võimu võtmist, tuleb rohkem likviidsust naftaturule ja me näeme edasist nafta hinnalangust," ütles DnB NOR vanemanalüütik Torbjoern Kjus, kes prognoosis, et Brenti naftasordi hind stabiliseerub umbes 100 dollari kandis barrelist. "Meil ei ole aimugi, millises ulatuses on naftaväljad ja infrastruktuur saanud kannatada. Kuid Lääne kompaniid ja riigid tahavad tootmist nii kiiresti taastada kui võimalik," lisas ta.

Oktoobri tarnetähtajaga Brenti naftasordi hind kukkus Londonis päeva sees kuni 3,47 dollarit 105,15 dollarile barrelist, kuid maksis hiljem 106,39 dollarit. Nafta oktoobrilepingu hind New Yorgis tõusis 51 senti, 82,77 dollarile barrelist. 2. mai tipust on nafta hind kukkunud 28 protsenti.

Brenti naftasordi hind liigub allpool 200 päeva libisevat keskmist, mis signaliseerib olulise tehnilise toetuse kaotamist. Selle indikaatori näit oli täna 107,90 dollari kandis barrelist. Hinnad jätkavad sageli langust, kui toetustasemest on läbi kukutud.

Nafta hinnad on New Yorgis ja Londonis langenud neli nädalat, kuna võlakriis Euroopas ja USAs on peletanud investoreid riskantsematest varadest eemale.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474